Scrabble Ranking

6 januari 2010

In Heist steekt interclubseizoen 2010 van wal

In Heist zal aanstaande zondag de eerste rankinginterclub van het seizoen 2010 gespeeld worden. De deelnemerslijst mag gezien worden. Zo'n 154 NTSV'ers zijn ingeschreven, en dat is zowat de maximale capaciteit van de betreffende zaal. Het winterweer kan echter nog roet in het eten gooien. Wit roet voor een keertje, want de weermannen voorspellen dat er zaterdag, en in minder mate ook nog op zondag, sneeuw uit de hemel zal vallen. Hopelijk weerhoudt dat niet te veel mensen om de verplaatsing te maken.


Voorzichtigheid is geboden!
Een ongelukkige val kan leiden tot
een ingewikkelde fractuur van
......... o.a. je scrabblebord.

Twee West-Vlaamse clubs leveren de grootste clubdelegaties: Blanco Tielt stuurt 14 leden. Coxhyde Koksijde zendt 12 apostelen uit. De organiserende club uit Heist, veruit de grootste Nederlandstalige scrabblekern, kan 18 leden laten deelnemen. Vooral van Blanco Tielt wordt verwacht dat het de sterke aanwezigheid kan omzetten in een goede clubprestatie.

De deelnemerslijst is opgedeeld als volgt: 74 A-spelers, 55 B-spelers en 25 niet-geklasseerden. Niet alle cracks zullen aanwezig zijn: 10 van de 40 rankingtoppers blijven thuis (zie overzicht hieronder).


Vier aanwezigen zullen uitkomen voor een nieuwe club. Van Bert van der Loo was reeds langer geweten dat hij na een verhuis terug voor Arendsoog Amsterdam zou spelen. Recent werd echter het Vlaams-Brabantse Vinding Leuven ontbonden. Stichtster Hort Ruyloft sloot zich nadien aan bij Everna Evere, terwijl Romain Frickx en Greet Lenaerts kozen voor Verba Rotselaar. Hort zal in Heist de enige vertegenwoordigster zijn van Everna Evere. Romain en Greet daarentegen kunnen aanstaande zondag al een eerste keer tonen wat zij voor hun nieuwe club kunnen betekenen in de clubcompetitie.

Een vijftal A4- en A3-spelers zullen het niet al te moeilijk hebben om hun rankingstand met 1 à 2 RP aan te dikken. Vooral van West-Vlaams kampioen Dave De Schacht wordt verwacht dat hij in de eigen provincie een grote progressie in de ranking zal bewerkstelligen.
Ben je benieuwd naar de namen van de deelnemers? Klik dan hier(=link) en vind de deelnemerslijst, gesorteerd op de huidige rankingpositie.

Was je vorig jaar aanwezig in Heist en wil je die wedstrijd terug voor de geest halen? Klik dan hier !