Scrabble Ranking

4 november 2009

De laatste interclub 2009 is in zicht

Aanstaande zaterdag verzamelen 116 NTSV-leden in Oostduinkerke. De laatste interclub van het seizoen 2009 zal aldaar worden afgewerkt in zaal "De Witte Burg", een van de mooiste en meest functionele scrabblezalen. Het is opvallend dat er geen enkele Nederlandse club is ingeschreven. Speelt de afstand een rol? Waarschijnlijk verkiest men om veel dichter bij huis deel te nemen aan de puntenscrabblewedstrijd die door de SBNL-club Alpha-Beten georganiseerd wordt. Naast de Nederlanders hebben ook vele Vlamingen al een punt gezet achter het interclubseizoen. Hieronder vind je een opsomming van de sterkste afwezigen:


Twee West-Vlaamse clubs zorgen voor de grootste clubdelegaties: Ypsilon Heist komt met elf leden, Blanco Tielt met acht. De organisatoren zullen ook blij zijn met de komst van de zevenkoppige delegaties uit Ronse, Dendermonde, Tessenderlo en Sint-Pieters-Leeuw. Meer dan ooit tevoren zal na deze afsluitende wedstrijd worden uitgekeken naar de clubuitslag. Fair Play Destelbergen zit namelijk Littera Tessenderlo op de hielen en kan mits een score van maximum 43 plaatspunten de Limburgerse club nog van een zoveelste titel houden. Littera Tessenderlo is niet van plan om lijdzaam toe te zien.

De deelnemerslijst is opgedeeld als volgt: 61 A-spelers, 44 B-spelers en 11 niet-geklasseerden. Vooral Marcel Verstraete heeft uitzicht op een betere rankingpositie. Hij hoeft daarvoor niet de duin vlak aan de Witte Burg te beklimmen, maar gewoon al scrabbelend zijn matige prestatie van Dendermonde 2008 vervangen door een goede cijfer. Enkele niet-ingeschrevenen (*) zijn nu al zeker van een mooie vooruitgang. Frank Lippens maakt geen deel uit van dat groepje. Nadat zijn prestatie van Dendermonde 2008 geschrapt wordt, zal hij geen vijf wedstrijden meer achter zijn naam hebben, waardoor hij -zeer waarschijnlijk- definitief uit de ranking verdwijnt. Hopelijk mogen de aanwezigen Frank aanstaande zaterdag in zijn thuishaven ontmoeten.
Ben je benieuwd naar de namen van de deelnemers? Klik dan hier(=link) en vind de deelnemerslijst, gesorteerd op de huidige rankingpositie.

Was je vorig jaar aanwezig in Oostduinkerke en wil je die wedstrijd terug voor de geest halen? Klik dan hier !