Scrabble Ranking

18 oktober 2009

IC Mortsel komt eraan...

Het interclubprogramma 2009 is bijna volledig afgewerkt. Nog twee wedstrijden staan op de agenda. Aanstaande zaterdag zijn de NTSV-leden welkom in Mortsel. Het NTSV-bestuur serveert daar het zogenaamde NTSV-toernooi. Vele jaren geleden is die wedstrijd in het leven geroepen door het toenmalige bestuur, hoofdzakelijk om het aantal interclubs te vergroten. Nadien kende het NTSV een groei. Toen meer en meer clubs het initiatief namen om een eigen interclub te organiseren, verdriedubbelde de IC-agenda. Het NTSV-toernooi bleef echter bestaan, en daar zal geen enkele scrabbelaar rouwig om zijn.

Een kleine 30% van de NTSV-leden schreef zich in. Hieronder vind je een opsomming van de sterkste afwezigen:De clubs uit Tessenderlo (12 dl.), Putte (10 dl.) en Mechelen (9 dl.) sturen de ruimste delegaties. Littera Tessenderlo komt met een sterk team. De Limburgers mogen er zich aan verwachten dat vooral Heureka Mechelen en Chipka Aalst voor hun voeten zullen lopen.

De deelnemerslijst telt 140 namen, nl. 64 A-spelers, 54 B-spelers en 22 niet-geklasseerden. Net als altijd zijn er ook nu deelnemers die een grote kans maken op een forse vooruitgang of -veel erger- op een stevige achteruitgang in de ranking. Alleen al het wegvallen van de prestaties die in 2008 in Veldhoven werden opgetekend, verklaart voor de helft de wijzigingen die we in de ranking mogen verwachten. Dat leidt ons tot volgende voorspellingen:Ben je benieuwd naar de namen van de deelnemers? Klik dan hier(=link) en vind de deelnemerslijst, gesorteerd op de huidige rankingpositie.