Scrabble Ranking

26 oktober 2008

Jan De Ridder wint interclub te Lommel.
Littera alweer de beste club.

De laatste interclub van het seizoen 2008 vond op zondag 26 oktober plaats in het Lommelse Klosterhof. De plaatselijke club Zandloper werkte samen met het NTSV-bestuur. In totaal veschenen 111 deelnemers op de afspraak.

Wil je voor lezing van het verslag de wedstrijd naspelen? Klik dan hier .


(Klik op de foto voor een grotere weergave)

Stipt om twee uur trok de Lommelse burgemeester de partij op gang. ECHTER kwam op het bord en dat bood heel wat aanbouwmogelijkheden. Een op het eerste zicht niet zo schitterende trekking in de tweede beurt resulteerde echter in een makkelijke en mooie puntenvangst: TRECHTERTJE leverde 78 punten op. Ook een TRECHTERNET behoorde tot de mogelijkheden, weliswaar voor een iets kleinere buit. Meer dan de helft van de deelnemers (59 op 111) liet zich tot dan toe geen punten ontfutselen. Het was wachten tot in de zesde beurt vooraleer een eerste keer ferm aan de boom geschud werd. De vierklapper WEGHONE (= iemand met verachting bespotten en zo doen vertrekken) bezorgde elf deelnemers minstens 26 punten meer dan de concurrentie. Nog slechts twee spelers deden tot dan toe even goed dan de computer: Willy Van Laethem van 't Peirt Dendermonde, en Imelda Bongaerts van Et*cetera Genk. In de zevende beurt reden slechts zes spelers met succes een CELWAGEN voor. Kennen Jan De Ridder, Omer Van Hoecke, Jan Cornet, Annette Ignoul, Guy Mangelschots en Marc Seghers dat voertuig misschien van binnen en van buiten? Nog voor de pauze werden met LATEX en PUNKY enkele dikke letters achtergelaten op het bord. Ondanks het feit dat er nog geen scrabble genoteerd werd, bedroeg de tussenstand na tien beurten toch reeds 492 punten. Willy Van Laethem leidde met 480 punten. Alleen de CELWAGEN had hem 12 punten gekost. Jan Cornet (474 pt.) en Jan De Ridder (466 pt.) vervolledigden het koptrio.

"Goe bezig Willy", gebaarde Jan de Kruiff
(Klik op de foto voor een grotere weergave)

Onmiddellijk na de spelhervatting moest Jan Cornet de tweede plaats aan Jan De Ridder overlaten. Na twaalf beurten ZONDER (26 pt.) scrabble, volgde de eerste alles-af. Exact dertig deelnemers gingen toen voor TJOEKEND en kregen daarvoor 104 punten. Tien spelers, waaronder vier Litteranen, kozen toen voor KONDETJE, doch dat leverde helemaal niks op. In de vijftiende beurt zagen 81 deelnemers één van de vele mogelijke scrabbles. Drieëntwintig deelnemers kregen een nulscore. Onder hen de zeer goed op dreef zijnde Kris De Beule, Rina Van Mierlo en Herman van Westerloo. Een plaats in de top tien ontglipte hen zo. De jury verkoos DANKREDE boven het nochtans zeer toepasselijke DENKBARE, beide goed voor 92 punten. Ondertussen bedroeg het verschil tussen de nummers één en twee nog steeds 14 punten. Beurt zestien bracht daar echter verandering in. De scrabble MUFFEND (muffen = muffig ruiken) bracht toen 100 punten op. Slechts 23 deelnemers reven die ronde scoren binnen. Vele anderen, waaronder leider Willy Van Laethem, speelden op zeker en lieten MUFFEND links liggen. Helaas, een verkeerde keuze. Jan De Ridder nam de leiding over, en man in vorm Jan de Kruiff hees zich naar de tweede plaats. Twee beurten later vergrootte dit tweetal hun voorsprong op de anderen. Samen met Annemie De Waele vormden de twee Jannen MOBI (= mobiel telefoontoestel), goed voor 40 punten. Met UMER (= melkproduct tussen yoghurt en kwark) werd de partij en tegelijk ook het interclubseizoen 2008 afgesloten. Jan De Ridder behaalde zijn zoveelste overwinning. Jan de Kruiff en Omer Van Hoecke onderstrepen met hun ereplaatsen dat ze met een zeer grote regelmaat mooie prestaties kunnen neerzetten. Herman Theys van Littera Tessenderlo presteerde zeer sterk, en wees zo zijn club de weg naar de achtste overwinning op veertien interclubs.
De top tien
(Klik op de foto voor een grotere weergave)
Gelukkige Littera-ploeg
Herman Theys maakt het Victory-teken.
(Klik op de foto voor een grotere weergave)

Wil je inzage in het wedstrijdblad met vermelding van de getrokken letters, gelegde woorden en de mogelijke scrabbles? Klik dan hier.