Scrabble Ranking

7 september 2008

Interclub Veldhoven in zicht...

Op zaterdag 13 september ontvangt scrabbleclub A-stijger Veldhoven duplicatescrabbelaars uit binnen- en buitenland. Voor de tweede keer zal in de Noord-Brabantse gemeente een NTSV-interclub plaatsvinden. Eén week voor het gebeuren zijn 111 deelnemers ingeschreven, een heus succes. In het verleden telde een deelnemerslijst van een rankinginterclub in Nederland nooit meer dan 89 namen.


Exact 50 A-spelers zullen present zijn. De hoogst genoteerde afwezigen zijn Willy Van Laethem, boegbeeld van 't Peirt, Frans Symons, één van de sterkmakers van Littera Tessenderlo, en Jan Mahieu van Blanco Tielt. Het is opvallend dat Blanco in tegenstelling tot 21 andere clubs in Veldhoven helemaal niet vertegenwoordigd zal zijn. Zo'n 29 B-spelers en 32 niet-geklasseeerden vervolledigen de deelnemerslijst. Wil je weten wie van de partij zal zijn? Klik dan hier(=link). Je vindt er de namen van de deelnemers, hun rankingsklasse en de tafelnummers die ze door A-stijger kregen toegewezen. Littera Tessenderlo is met elf leden het best vertegenwoordigd. De Limburgse clubs zullen met 31 leden meer dan een kwart van het deelnemersveld uitmaken. Ook Oost-Vlaanderen doet met 25 deelnemers beter dan de vier Nederlandse NTSV-clubs die samen 23 leden inschreven. Negen SBNL-ers, waaronder klepper Floris van Ouwerkerk, gingen in op de uitnodiging van de organisatoren en zullen zich meten met de meer ervaren duplicaters.Na de wedstrijd in Veldhoven zullen de scores wegvallen die in 2007 in Ronse werden behaald. Bovenaan in de ranking zou dat vooral voor Omer Van Hoecke een progressie kunnen inhouden(+0,90 RP). Hij moet in principe in staat zijn om de derde plaats in de ranking terug over te nemen van Willy Van Laethem. Indien Herman Van Westerloo van IT Utrecht erin slaagt om een sterke prestatie neer te zetten, zal hij zijn persoonlijk record zoals weergegeven in de ranking-aller-tijden aan diggelen spelen. Romain Frickx, de enige deelnemer van Vinding Leuven, zou in Veldhoven wel eens de al lang voorspelde plaats in de A-gelederen kunnen bemachtigen. Hieronder vindt men de top tien van de kandidaat stijgers.


Een achttal NTSV-leden weet dat een terugval met 0.5 RP dreigt. Onder hen Jos Leyssens van Chipka Aalst en Rita De Swaef van Fair Play Destelbergen. De top tien van kandidaat zakkers:


Rijd jij met de auto naar Veldhoven? Dan kom je via onderstaande link te weten hoe, hoe ver, en hoelang je moet rijden.Een wegbeschrijving vanaf jouw woonplaats? Klik hier.

Wil je de bestaande scrabblerankings consulteren? Klik dan hier(=link). Je vindt er het volledige rankingaanbod.