Scrabble Ranking

24 september 2008

't Peirt maakt zich op voor een denderende partij ?

Twee weken na Veldhoven is Dendermonde aan de beurt. De stadspoorten worden opengezet, en de scrabbelaars die van heinde en verre komen, zullen druppelsgewijs het centrum penetreren en op korte tijd de refter van het plaatselijke VTI verzadigen. 't Peirt verwacht 150 deelnemers. Indien elke ingeschrevene ook daadwerkelijk aanwezig is, zal het plaatselijke deelnamerecord van het jaar 2003 geƫvenaard worden.

Het Stadhuis, met belfort en beiaard,
is een pareltje van Vlaamse middeleeuwse bouwkunst.

Wil je weten wie van de partij zal zijn? Klik dan hier(=link). Je vindt er de namen van de deelnemers, gesorteerd volgens hun huidige stand in de ranking. Enkele kleppers zullen hetzij in de jury actief zijn, hetzij afwezig blijven. Toch zullen nog 72 A-spelers present zijn. Zij zullen het tegen elkaar opnemen, maar ook tegen 59 B-spelers en 19 niet-geklasseerden. Fair Play Destelbergen en Ypsilon Heist zijn met 11 deelnemers de best vertegenwoordigde clubs. Ook de delegaties uit Gent (10), Putte (9) en Tessenderlo (9) mogen gezien worden. Hieronder vind je de namen van de hoogst genoteerde afwezigen.


Uit onderstaande tabel blijkt dat het vooral leden zijn van Quercus Ronse, Verba Rotselaar en Vinding Leuven die een progressie in de ranking mogen verwachten. Ze zullen na ruim een jaar een minder goede prestatie in het Nederlandse Veldhoven definitief gedag kunnen zeggen. Hopen nu maar op een superdag!


Spelers die zichzelf en hun clubmakkers in Veldhoven (2007) verblijdden met een goede prestatie zullen het moeilijk krijgen om hun huidige rankingstand te behouden. Hieronder vind je de namen van NTSV-ers die zich het meest moeten hoeden voor een slecht resultaat.


Wie de top van de individuele ranking bekijkt zal snel inzien dat naar alle waarschijnlijkheid na Dendermonde de voorsprong van Jan De Ridder op zijn naaste achtervolgers nog zal groeien. Een verschil van ruim 5 RP is best mogelijk. Rita De Swaef, leidster bij de vrouwen, neemt niet deel in Dendermonde, doch ze mag op twee oren slapen. Geen enkele dame zal in staat zijn om Rita van de vrouwentroon te stoten. Omer Van Hoecke kan zich geen gekke dingen veroorloven indien hij wil vermijden dat jurylid Willy Van Laethem hem aflost aan de leiding van de 55-plussers. Monique Deprez zal na de wedstrijd minstens 81 RP mee naar huis moeten nemen, anders zal de afwezige Herman Van Westerloo de fakkel overnemen bij de 65-plussers. Annie Lezy en Paul Ausloos spelen een wedstrijd in de wedstrijd met de leidersplaats bij de 75-plussers als inzet.

Rijd jij met de auto naar Dendermonde? Dan kom je via onderstaande link te weten hoe, hoe ver, en hoelang je moet rijden.


Een wegbeschrijving vanaf jouw woonplaats? Klik hier.

Wil je de bestaande scrabblerankings consulteren? Klik dan hier(=link). Je vindt er het volledige rankingaanbod.