Scrabble Ranking

28 augustus 2008

Vooruitblik op de interclub te Ronse

Op zaterdag 30 augustus zijn de NTSV-leden te gast in het Koninklijk Atheneum te Ronse. Quercus nodigde hen uit om deel te nemen aan haar elfde intercluborganisatie. De clubs uit Vlaanderen, Brussel en Nederland schreven in totaal 141 deelnemers in. Onder hen ook drie SBNL-leden die de NTSV-sfeer komen opsnuiven.

Ronse is met 24000 inwoners een klein provinciestadje, gelegen in een zuidwestelijke uithoek van Oost-Vlaanderen. Het stadscentrum is maar een boogscheut verwijderd van de taalgrens. Momenteel profileert de taalgrensstad zich als een cultuur-toeristisch centrum van waaruit men de natuur van de Vlaamse Ardennen kan ontdekken. Cultuurfanaten kunnen o.a. terecht in de crypten onder de Sint-Hermeskerk, terwijl natuurliefhebbers zich de groene en heuvelige vergezichten kunnen laten welgevallen. Sint-Hermes heeft Ronse een duwtje in de rug gegeven bij de ontwikkeling tot stad. Zo'n 900 jaar geleden begonnen geesteszieken af te zakken naar Ronse in de hoop dat Sint-Hermes hen soelaas zou bieden. Dat zorgde voor belangrijke economische impulsen. Veel later heeft de stad een "zot" laten beeldhouwen. Dat beeld wordt toeristisch uitgespeeld. Pittig detail nog: Sint-Hermes zou enkel geesteszieken van buiten Ronse kunnen genezen, de bewoners van Ronse laat hij zoals ze zijn.

De Vlaamse Ardennen in de buurt van Ronse

Op 30 augustus zullen de scrabbelaars de Sint-Hermeskerk en het uiitnodigende landschap links laten liggen. Zij komen naar Ronse voor het scrabbleonderonsje. Het deelnemersveld ziet er zeer sterk uit. Slechts twee spelers uit de ranking top-25 ontbreken. Ronny Heylen van Littera Tessenderlo en Jan Cornet van Vandalen Schoten. Liefst 68 andere A-spelers schreven zich in. Naast 57 B-spelers zullen ook 16 niet-geklasseerden aanwezig zijn. Wil je weten wie van de partij zal zijn? Klik dan hier(=link). Je vindt er de namen van de deelnemers, gesorteerd op hun positie in de ranking. Blanco Tielt is met elf leden het best vertegenwoordigd. Niet alleen kwantitatief maar ook kwalitatief komt de West-Vlaamse formatie sterk voor de dag. Een club die wil winnen zal Blanco moeten kloppen.


Na de wedstrijd in Ronse zullen de scores wegvallen die in 2007 in Sint-Niklaas werden behaald. Het ziet ernaar uit dat dat bovenaan in de ranking vooral een progressie zou kunnen inhouden voor Willy Van Laethem (+0,59 RP) en Jan de Kruiff (+0,75 RP). Jan Cornet is door zijn afwezigheid al zeker van een vooruitgang van 0,47 RP. Annemie De Waele van Heureka Mechelen ziet een score van 60,4 RP wegvallen en heeft uitzicht op een stijging van 1,85 RP. Ze zou in dat geval in de vrouwenranking sterk naderen op Erna Darcis en leidster Rita De Swaef. Hieronder vindt men de top tien van de kandidaat stijgers.Een tiental NTSV-leden weten dat ze mogelijk meer dan 1 RP zullen terugzakken in de ranking. Goed presteren in Ronse, en liefst even goed dan in Sint-Niklaas 2007 is hun missie. De top tien van spelers die meer dan anderen in aanmerking komen voor een terugval in de ranking:


Rijd jij met de auto naar Ronse? Dan kom je via onderstaande link te weten hoe, hoe ver, en hoelang je moet rijden.Een wegbeschrijving vanaf jouw woonplaats? Klik hier.


Wil je de bestaande scrabblerankings consulteren? Klik dan hier(=link). Je vindt er het onovertroffen rankingaanbod.