Scrabble Ranking

10 oktober 2007

Interclub te Oostduinkerke

Veertien dagen na de interclub van 't Peirt Dendermonde is het nu de beurt aan Zeekant Oostende en Coxhyde Koksijde om hun jaarlijkse scrabble-interclub te organiseren. Plaats van het gebeuren: feestzaal "Witte Burg". Net als Dendermonde pakt ook Oostduinkerke uit met een paard als toeristische troefkaart. De kustgemeente pretendeert de enige plek ter wereld te zijn waar garnalen nog gevangen worden door een visser te paard.


De garnaalvisser wijst de weg naar de Witte Burg

In 2005 en 2006 daagden minder dan 110 deelnemers op. Indien echter elke ingeschrevene aanstaande zaterdag effectief aanwezig zal zijn, zullen de 128 spelers elk 127 tegenstanders tellen. De organisatoren zullen blij zijn met die opkomst. De best vertegenwoordigde clubs zijn Ypsilon Heist (15), Blanco Tielt (10) en Fair Play Destelbergen (8). In totaal zijn er 61 A-spelers, 55 B-spelers en 12 niet-geklasseerden van de partij. Hoogst geklasseerde afwezigen zijn Riccardo Ounane (3e) van Chipka Aalst en Stefaan Roels (6e) van Littera Tessenderlo.


Na Oostduinkerke zullen de scores die in 2006 in Dendermonde behaald werden, geschrapt worden uit de ranking. In die wedstrijd (=link) speelden enkele toppers en subtoppers onder hun normale niveau. Namen die het meest in het oog sprongen: Frans Symons (79.3 RP), Odrada Van de Vliet Odrada (74.8 RP), Rina Van Mierlo (70.1 RP) en vooral Tina Verdonckt (60.6 RP). Het wegvallen van deze scores schept mooie perspectieven voor de betrokkenen. Tina moet gewoon trachten gelijke tred te houden met haar buurman, Jan De Ridder, en dan kan er weinig mislopen. Het zal ook uitkijken zijn naar de prestatie van Rita De Swaef van De Wase Sint-Niklaas. Indien ze iets meer dan 90 RP scoort, zal ze de leiding nemen in de vrouwenranking. Alleen een zeer goede prestatie van Odrada Van de Vliet zou dat nog kunnen verhinderen. Huidige aanvoerster Jos van Rooijen van Lettergreep Amersfoort zal zich bij afwezigheid niet kunnen verdedigen.

Ben je benieuwd naar de namen van de deelnemers? Werp dan
hier (=link) een blik op de deelnemerslijst met spelersnummers. Een goede reis naar Oostduinkerke!