Scrabble Ranking

26 juli 2007

Vooruitzichten op de interclub van De Wase

Indien iedere ingeschrevene ook effectief komt opdagen, mag De Wase Sint-Niklaas op zaterdag 28 juli maar liefst 157 deelnemers ontvangen. En dat is een succes! Vorig jaar bevatte de uitslag 126 namen, dus 31 eenheden minder. De grootste opkomst voor de interclub in Sint-Niklaas bedraagt 149 deelnemers (in 2004), dus het ziet er naar uit dat er nog voor aanvang van de partij een record zal gebroken worden.

De voornaamste afwezigen zullen Stefaan Roels (Littera) en Riccardo Ounane (Chipka) zijn. Voor Riccardo, de nummer vier uit de ranking, heeft dat geen gevolgen voor zijn rankingpunten. Stefaan Roels, de nummer drie, ziet zijn partij van Lede 2006 wegvallen waardoor hij 1.02 RP zal verliezen. Hieronder vindt men nog meer namen van afwezigen uit de top dertig van de ranking, alsook het effect van hun niet-deelname op hun rankingscore.Deelnemers die voor een moeilijke opgave staan, zijn o.a. Ronny Heylen (Littera), Herman Theys (Littera), Marcel Verstraete (Homerus), Bertrand De Bouvere (Ypsilon Heist) en Willy Lintermans (Littera). Allen speelden ze in 2006 een goede wedstrijd in Lede. Die goede resultaten vervangen door evenwaardige cijfers is makkelijker gezegd dan gedaan. Slechte resultaten in de plaats stellen, zal leiden tot een aanzienlijk verlies aan rankingpunten. Jan Cornet van Vandalen Schoten heeft betere vooruitzichten. Voor hem vallen 74.1 RP weg, zowat 14 punten minder dan zijn huidige rankingscore. Dat belooft! Zijn clubgenote Odrada Van de Vliet kan even hoopvol uitkijken naar de wedstrijd. Ook zij ziet een score wegvallen die meer dan 10 RP minder bedraagt dan haar huidige rankingstand.

Er zullen 22 clubs kunnen meedingen naar de clubtrofee. Ypsilon Heist is met 12 leden het best vertegenwoordigd. Doch met 10 afgevaardigden moeten Littera Tessenderlo, Blanco Tielt, Fair Play Destelbergen en Homerus Gent niet veel onderdoen.

Zal je aanwezig zijn en ben je al benieuwd naar de namen van je buren? Werp dan hier een blik op de deelnemerslijst. Veel succes!