Scrabble Ranking

14 maart 2010

IC Lommel

Lommel en ommelanden hebben een natuurlijke schoonheid met uitgestrekte bossen en heidevlakten. Zandduinen omringen aantrekkelijke waterputten met kristalhelder water, een schuiloord voor honderden vogels, reeën en vossen. Helaas wordt Lommel in de media nog af en toe genoemd als een ongezonde leefomgeving. Naweeën van een industrieel verleden. Dat alles zal niet meteen de interesse wekken bij de modale scrabbelaar. Wat hen meer zal interesseren is het feit dat Lommel, naast Putte, Brugge, Aalst, Gent, Tielt, Schoten, Oostende en Menen behoort tot het groepje van negen Vlaamse gemeenten waarvoor het volgende geldt: ze herbergen een scrabbleclub, én ze komen met hun naam voor in de SWL. Volgens Van Dale is een LOMMEL een vod, een lor. De gelijknamige gemeente speelt dat gegeven uiteraard niet uit in haar toeristische communicatie.

Aanstaande zaterdag zal Zandloper Lommel voor de tweede keer in haar bestaan samen met het NTSV-bestuur de organisatie van het NTSV-toernooi op zich nemen. De regio's Oost-Vlaanderen, Limburg, Nederland en Antwerpen zijn met 20 à 26 spelers goed vertegenwoordigd. Slechts acht leden van West-Vlaamse clubs reserveerden een stoel. De afstand zal allicht een rol gespeeld hebben. Hieronder vindt men een overzicht van de hoogst geklasseerde afwezigen.


De groep van 115 ingeschrevenen bestaat uit 50 mannen en 65 vrouwen. Ongeveer de helft van de deelnemers kan een A-kwalificatie voorleggen. De andere helft wordt belichaamd door 38 B-spelers en 19 niet-geklasseerden. Een mooie, evenwichtige groep. Littera Tessenderlo (11 dln.), Et*cetera Genk (9 dln.) en Alfabet Putte (9 dln.) leveren met hun drietjes een kwart van de aanwezigen.

Marianne Van Den Nest en drie Limburgse vrouwen kunnen mits een sterke prestatie een mooie vooruitgang in de ranking bewerkstelligen. Gewoon het normale niveau halen, verzekert hen van een vooruitgang met 0.74 tot 1.57 rankingpunten.


Net als altijd kijken ook nu spelers aan tegen een nakende achteruitgang in de ranking. Alleen zij die meespelen in Lommel, én uitpakken met een goede score kunnen zich daarvoor behoeden.


Ben je benieuwd naar de namen van de deelnemers? Klik dan hier(=link) en vind de deelnemerslijst, gesorteerd op de huidige rankingpositie.