Scrabble Ranking

31 maart 2010

Blanco Tielt is er klaar voor.

Op paaszaterdag vindt de vierde interclub van seizoen 2010 plaats. Organisator Blanco Tielt verwacht 142 deelnemers. En die komen van heinde en verre... De West-Vlamingen (40) en de Oost-Vlamingen (34) vullen samen meer dan de helft van de zaal. De 22 Brabantse, 18 Antwerpse, 17 Limburgse en de 11 Nederlanderse spelers maken er een bont gezelschap van. Ypsilon Heist schreef 11 leden in, en is daarmee de best vertegenwoordigde club. Ook de negenkoppige delegaties van Negenhof Sint-Pieters-Leeuw en Littera Tessenderlo zullen zichtbaar aanwezig zijn.


Slechts 7 spelers uit de top 40 van de ranking zullen ontbreken. De lokale subtopper Jef Debacker is van dienst. Hieronder vind je de namen van de hoogst genoteerde afwezigen. Floris van Ouwerkerk en Jan de Kruiff waren in eerste instantie ingeschreven, maar dienden later af te zeggen. De winnaar zal naar alle waarschijnlijkheid moeten gezocht worden in de groep van 64 A-geklasseerden. De 61 B-spelers en 17 niet-geklasseerden hebben de intentie om hun beste beentje voor te zetten, en zo hoog mogelijk te eindigen. Een plaats bemachtigen in de bovenste helft van de uitslag en zo een A-score behalen, kan een doel op zich zijn. Waarom niet?


Door zijn niet-deelname weet Floris zich al verzekerd van een enorme progressie. Hij was namelijk één van de velen die in Gent 2009 rotslechte scores achter hun naam kregen. Na schrapping van de Gentse resultaten verwerft hij een nieuwe rankingscore van 93.61 RP, waardoor hij in de individuele ranking aansluiting vindt bij Jan Cornet en Ronny Heylen. Waar gaat dat eindigen...?

Er zijn ook spelers die dreigen weg te zakken in de ranking. Alleen goed spelen in Tielt kan dat verhinderen. Deze opdracht geldt vooral voor de NTSV'ers die hieronder hun naam vinden.


Theoretisch gezien is Fair Play Destelbergen de favoriet voor de clubzege. Littera Tessenderlo zou niet veel voor hen mogen onderdoen. Ook andere clubs zullen hun best doen en hopen dat ze met de clubtrofee terug huiswaarts mogen keren.

Ben je benieuwd naar de namen van de deelnemers? Klik dan hier en vind de deelnemerslijst, gesorteerd op de huidige rankingpositie.