Scrabble Ranking

27 augustus 2009

De interclub van Quercus staat voor de deur

Op 29 augustus hoopt Quercus Ronse 121 deelnemers te mogen ontvangen voor een namiddagvullend scrabble-event. Vorig jaar schoven 136 deelnemers aan voor een plaats. Indien niemand in extremis verstek geeft, zal het deelnemersveld met 11% teruglopen. Een onverwachte vaststelling waarvoor de verklaring niet meteen voor de hand ligt. De ploeg uit Ronse zet elk jaar haar beste beentje voor, dus daar zal het niet aan liggen. Een opvallend groot aantal clubs komt met drie à vier leden, net genoeg om een plaats in de clubuitslag af te dwingen. De clubs uit het West-Vlaamse Tielt, het Oost-Vlaamse Dendermonde, het Limburgse Tessenderlo en het Brabantse Sint-Pieters-Leeuw zullen met 7 à 8 spelers kwantitatief het best vertegenwoordigd zijn.
Via drie kanalen werd aangekondigd dat wegenwerken een vlotte intocht van Ronse kunnen bemoeilijken. Word je geconfronteerd met borden zoals hierboven afgebeeld, volg dan de opvallende, gelamineerde wegwijzers van Quercusfabrikaat en je zal probleemloos de zaal bereiken.

Het deelnemersveld bevat de namen van 59 A-spelers, 45 B-spelers en 17 niet-geklasseerden. Met Ronny Heylen, Herman Vanackere en Floris van Ouwerkerk ontbreken drie toppers. Benevens hen ontbreken nog elf spelers uit de ranking top 50. Hieronder vind je hun namen.
Na de wedstrijd in Ronse zullen de scores wegvallen die in 2008 in Rotterdam werden behaald. Velen kijken daar halsreikend naar uit, want eindelijk kunnen ze de historisch lage punten waarmee ze werden opgezadeld definitief gedag zeggen. Hieronder vind je de namen van de 10 NTSV-ers die een grote vooruitgang in de ranking mogen verwachten. Jos van Rooijen is de hoogst geklasseerde speelster die uitzicht heeft op een belangrijke progressie. De kans is groot dat ze de koppositie in de vrouwenranking zal inpalmen.


Ongetwijfeld zullen sommigen na afloop van de wedstrijd in Ronse hun rankingcijfers zien verslechteren. Deelnemen én goed spelen, is de enige manier om een terugval te vermijden. Hieronder vind je de namen van diegenen waarvoor dat het meest geldt.Was je vorig jaar aanwezig in Ronse en wil je de wedstrijd van toen terug voor de geest halen? Klik dan
hier !

Ben je benieuwd naar de namen van de deelnemers? Klik dan
hier(=link) en vind de deelnemerslijst, gesorteerd op de huidige rankingpositie.