Scrabble Ranking

19 juli 2009

De interclub van De Wase komt eraan...

Op 25 juli zal De Wase Sint-Niklaas haar dertigste scrabbletoernooi organiseren. Noodgedwongen dient de club eenmalig uit te wijken naar buurgemeente Beveren. Op de Kallobaan 1 aldaar worden 142 deelnemers verwacht, "indien tenminste", zo stelt Marc Seghers, "het Mexicaanse griepvirus niet plots opduikt in scrabblemiddens". Drie West-Vlaamse clubs zullen het sterkst vertegenwoordigd zijn: Blanco Tielt stuurt 11 leden, Coxhyde Koksijde en Ypsilon Heist beide 9. Het zijn echter de drie clubs die met 8 spelers naar Beveren afzakken, die de grootste kansen op de clubtrofee krijgen toegemeten: Littera Tessenderlo, leider in de clubranking, Fair Play Destelbergen met haar boegbeeld Omer Van Hoecke, en -last but not least- Heureka Mechelen, de club waarvoor Jan De Ridder en Bert van der Loo aantreden, en die met Annemie De Waele een sterke outsider in haar rangen heeft.

Het deelnemersveld bevat de namen van 68 A-spelers, 56 B-spelers en 18 niet-geklasseerden. Met Willy Van Laethem, Riccardo Ounane, Herman Vanackere en Bram Wydooghe ontbreken vier kleppers. Benevens hen ontbreken nog tien spelers uit de ranking top 40. Hieronder vind je hun namen.Na de wedstrijd in Beveren zullen de scores wegvallen die in 2008 in Tessenderlo werden behaald. Aangezien Rita De Swaef en Elise Van Damme aanstaande zaterdag niet deelnemen, mogen deze twee dames al zeker zijn van de vooruitgang die hieronder wordt weergegeven. De anderen, met Jenny Bakker op kop, moeten trachten op hun normale niveau te presteren. Een zeer goede prestatie zou hen een nog grotere vooruitgang opleveren. Rob Rondou is de hoogst geklasseerde speler die uitzicht heeft op een belangrijke progressie.


Rudi Boesmans, Francisca Gulli, Alex Reymen en Gaby Smets zullen gegarandeerd geconfronteerd worden met een terugval in de ranking. Ze grijpen niet de kans om in Beveren hun goede prestatie van Tessenderlo 2008 te herhalen. Onder hen die dat wel doen, bevindt zich een drietal uit Heist dat voor een moeilijke opgave staat.


Was je vorig jaar aanwezig in Sint-Niklaas en wil je de wedstrijd en de nullenregens van toen terug voor de geest halen? Klik dan
hier !

Ben je benieuwd naar de namen van de deelnemers? Klik dan
hier(=link) en vind de deelnemerslijst, gesorteerd op de huidige rankingpositie.