Scrabble Ranking

9 januari 2009

Seizoen 2009 gaat van start

Op zondag 11 januari 2009 wordt in Heist nog een laatste keer teruggeblikt op het seizoen 2008, waarna de eerste interclub van het nieuwe jaar wordt gespeeld. Alhoewel Heist in een hoekje van Belgiƫ gelegen is, mag de plaatselijke club toch rekenen op een grote opkomst. Maar liefst 173 NTSV-leden schreven zich in, en dat kan tellen.

Scrabbleseizoenen volgen elkaar razendsnel op.
De tijd loopt als zand door je hand...

De scrabbletoppers zijn sterk vertegenwoordigd. Er ontbreken namelijk maar vier spelers die geklasseerd zijn in de top dertig van de ranking, nl. Ronny Heylen (2) van Littera, Jos Leyssens (13) van Chipka, Erna Darcis (26) van Et*cetera en Luc Steels (28) van Fair Play. De overwinning zal niet zomaar voor het grijpen liggen.

Het deelnemersveld bestaat uit 73 A-spelers, 54 B-spelers en een opvallend grote groep van 46 niet-geklasseerden. Ypsilon Heist schreef 19 leden in. Ook Blanco Tielt (14), Coxhyde Koksijde (13) en Fair Play Destelbergen (11) zijn zeer goed vertegenwoordigd.

De deelnemers zullen in het nieuwe seizoen niet alleen in Heist maar allicht ook op vele andere interclubs moeten rekening houden met een Nederlands scrabbletalent, nl. Floris van Ouwerkerk. Floris sloot zich tezamen met zijn moeder aan bij It Utrecht en zal dus als NTSV-lid welkom zijn op alle interclubs. Een plaats in de top tien van de ranking behoort op middellange termijn tot de mogelijkheden.

Wil je weten wie van de partij zal zijn? Klik dan hier(=link). Je vindt er de namen van de deelnemers gesorteerd volgens hun huidige rankingscore.

Voor het eerst zal de nieuwe SWL 2009 als basis gebruikt worden in de jurykamer. Mogelijk zullen dus in Heist nieuwe woorden hun intrede doen in het scrabblelandschap. Nog snel even grasduinen in de lijsten dan maar ....?