Scrabble Ranking

9 januari 2009

Kampioenen 2008

De scrabblekampioenen 2008 zullen in Heist nog even in de spotlights treden. Individueel stak Jan De Ridder van Heureka Mechelen weer duidelijk boven de anderen uit. Ronny Heylen van Littera Tessenderlo en Jan de Kruiff van Lettergreep Amersfoort bezetten de andere podiumplaatsen.

Littera Tessenderlo werd kampioen in eerste afdeling, terwijl Vandalen Schoten de titel in tweede afdeling binnenhaalde. Schoten zal in 2009 in eerste afdeling uitkomen, dit ten nadele van De Wase Sint-Niklaas dat degradeert.

Wie de seizoensrankings van 2007 en 2008 bekijkt zal vaststellen dat Romain Frickx van Vinding Leuven veruit de grootste vooruitgang realiseerde. Zijn scrabblecarrière is nog relatief jong. Men mag dus verwachten dat hij zijn huidige ranking nog kan verstevigen, en in de loop van 2009 verder zal doordringen in de A-rangen.

Romain Frickx

Zullen geen prijs krijgen, maar speelden zich toch in de kijker: Monique Deprez, de seniorekampioene, van Blanco Tielt was met 83.32 RP de beste 65-plusser. In die leeftijdscategorie was Herman van Westerloo (82,47) van It Utrecht de tweede beste, gevolgd door Willy Lintermans (82.37) van Littera Tessenderlo. Annie Lezy van Syllabe Izegem was de sterkste 75-plusser. Alleen zij verzamelde meer dan 80 rankingpunten, waardoor ze net iets beter deed dan Corrie Hennekam (79.46) van De Wase Sint-Niklaas, en Paul Ausloos (78.58) van Vinding Leuven.