Scrabble Ranking

16 juni 2008

Rita De Swaef breekt het vrouwenrecord

Na de laatste interclub in Lede stootte Rita De Swaef van Fair Play Destelbergen door tot de tiende plaats in de ranking. Ze is hiermee de derde vrouw die erin slaagt om een plaats in de top tien af te dwingen. Rita Montauban en Jos van Rooijen deden ooit even goed. En toch mag de prestatie van Rita De Swaef iets hoger ingeschat worden, want met een rankingscore van 89.90 RP verbeterde Rita het record (89.33 RP) dat sinds 30 juni 2007 op naam stond van Jos van Rooijen.

Rita De Swaef, de nieuwe recordhoudster

Rita is niet de enige die haar persoonlijk record aanscherpte. De ranking-aller-tijden leert ons dat 28 NTSV-ers op 7 juni 2008 een nieuwe persoonlijke recordscore lukten. Hieronder vindt men de namen van de rijzende sterren (?) die zich in de top 100 van de ranking-aller-tijden hebben genesteld.


Willy Van Laethem van 't Peirt Dendermonde sprong naar de vijfde plaats. Mooi! Rita De Swaef leert uit deze cijfers dat er toch nog 18 mannen ooit beter deden dan zij. Opvallend is dat naast Rita De Swaef ook de andere leden van het driekoppige NTSV-bestuur doorgegroeid zijn naar hun beste kunnen. Henk Jongepier (25e) en Rita Meurrens (64e) scrabbelden inderdaad nooit sterker dan vandaag. De bestuursleden mogen dan soms wel andere katten te geselen hebben, hun scrabbleresultaten lijden daar gelukkig niet onder.