Scrabble Ranking

13 maart 2008

Vooruitblik op interclub te Tielt

Een West-Vlaamse provinciestadje dat kan pronken met haar Hallentoren, een opvallend bouwwerk dat in 2000 door de Unesco werd opgenomen in de lijst "Beschermd Werelderfgoed". Kanegem, één van haar vier deelgemeenten is de bakermat van de laatste flandrien Briek Schotte, en kardinaal Godfried Danneels. We hebben het over Tielt natuurlijk.

In Tielt en omstreken zijn heel wat routes te vinden, zowel voor wandelaars, fietsers, als autotoeristen. Ter gelegenheid van haar 25-jarig bestaan in 2005, werkte de Tieltse Perskring waartoe ook scrabbelaar Rudi Ailliet behoort, zes nieuwe wandelingen uit. Zin in een dagje uit? Breng dan eens een bezoekje aan Tielt!
Hallentoren van Tielt

In scrabblemiddens is geweten dat Tielt ook de thuisbasis is van de scrabblevereniging Blanco. Jaarlijks organiseert die club op paaszaterdag een interclubontmoeting. Daarnaast ontfermt Blanco zich al jaren over het seniorenkampioenschap en de clubbekerwedstrijd. Kortom, de meeste competitiescrabbelaars weten Tielt zonder kaart te vinden.

Op 22 maart zullen de NTSV'ers verzamelen in de refter van Campus de Reynaert voor de 26ste editie van de Paasscrabble. Blanco kan rekenen op een zeer mooie opkomst. Indien alle ingeschrevenen daadwerkelijk van de partij zijn, zal elke deelnemer het moeten opnemen tegen 153 anderen. De maximumcapaciteit van de zaal is daarmee bereikt. Het deelnemersveld bestaat uit 67 A-spelers, 64 B-spelers, en daarnaast 23 deelnemers die (nog) niet in de ranking zijn opgenomen. De hoogst geklasseerde afwezigen heten Stefaan Roels (10e), Bram Wydooghe (13e), Alex Reymen (22e), Luc Moelants (24e) en Monique Antheunis (27e). Jef Debacker (17e), lid van de organiserende club zetelt in de jury en zal dus ook niet kunnen deelnemen.

Na Tielt zullen de uitslagen die vorig jaar in Gent werden opgetekend uit de ranking geschrapt worden. Dat gegeven schept goede vooruitzichten voor sommigen, maar anderzijds beseffen anderen dat ze in Tielt voor een zware opgave staan. Hieronder vindt men de namen van de NTSV-ers waarvan mag verwacht worden dat ze zullen zorgen voor de grootste verschuivingen in de ranking.


Het is niet verwonderlijk dat clubs uit "De Vlaanders" de grootste verklaring bieden voor de stevige opkomst. Ypsilon Heist zal met veertien leden het best vertegenwoordigd zijn, gevolgd door Coxhyde Koksijde (11) en Homerus Gent (10). De Gentse club won de vorige editie, maar beseft zeer goed dat het een enorme prestatie zou zijn indien die stunt dit jaar zou worden overgedaan. Het zal dan -sportief- moeten afrekenen met o.a. de clubs uit Destelbergen en Tessenderlo. Indien de drie sterkste spelers van Amersfoort en Mechelen geen steken laten vallen kunnen ook die clubs zeer sterk voor de dag komen. En vergeten we Tielt zelf niet. Met o.a. Jan Mahieu, Tina Verdonckt, seniorekampioene Monique Deprez, Erik Vandenhende en aankomend talent Pasquinel Boussery stevenen ze volgens mij af op een mooie prestatie.

Zal spelleider Joseph Vandaele het geluk hebben om goede letters uit het zakje te graaien en er een even boeiende partij van te maken als vorig jaar? Jan De Ridder en Riccardo Ounane eindigden toen beiden op de eerste plaats. Enkele moeilijke scrabblebeurten zorgden ervoor dat alleen scrabbletoppers in de top tien eindigden. Wil je nog eens een blik werpen op het wedstrijdblad of de uitslag van destijds, klik dan hier

Ben je benieuwd naar de namen van de deelnemers, en wil je weten naast wie je mag zitten? Raadpleeg dan hier(=link) de deelnemerslijst.