Scrabble Ranking

23 januari 2008

Vooruitblik op de interclub van Homerus

Gent is een mooie stad. Het is echt de moeite waard om er eens een weekendje te vertoeven. Historische gebouwen bewonderen, het Patershol verkennen, winkelen in de Veldstraat, zich onderdompelen in de middeleeuwen door een bezoekje te brengen aan het Gravensteen, Jacob Van Artevelde -alias "De Wijze Man"- goedendag gaan zeggen op de Vrijdagmarkt, overweldigd worden door de ontelbare fietsen van kotstudenten in de buurt van het station, .... voor elk wat wils. Scrabbelaars die jaarlijks de Gentse interclub aandoen beseffen vaak niet dat ze slechts een forse boogscheut verwijderd zijn van een prachtige omgeving.


Jacob Van Artevelde op de Gentse Vrijdagmarkt


Zicht op de Gentse grachten
vanop de toren van het Gravensteen
(Klik op de foto voor een grotere weergave)


Met eenzelfde vastberadenheid als Jacob Van Artevelde zal Rob Rondou het spel leiden op de Gentse interclub. Vorig jaar trok hij acht scrabbles waardoor het maximum de 1200 puntengrens overschreed. De meest opvallende scrabble, tegelijk een soloscrabble, werd gevormd door Omer Van Hoecke van het naburige Destelbergen. Herman Vanackere van Ypsilon Heist leek aan de pauze op een overwinning af te stevenen, maar in de tweede wedstrijdhelft konden Jan De Ridder en Riccardo Ounane hem nog bijbenen. Wil je een stapje terugzetten in de tijd, consulteer dan het wedstrijdverslag van destijds in de archieven "januari 2007". De verwijzing naar deze archieven vind je in de grijze rechtermarge van deze blog.

Homerus Gent verkoos om de deelnemerslijst niet vrij te geven. Het feit echter dat negen dagen voor datum van het gebeuren geen na-inschrijving meer kon gebeuren, geeft aan dat de zaal waarschijnlijk zeer goed gevuld zal zijn. Misschien wordt het record van vorig jaar (157 deelnemers) gebroken.Wetende dat de Gentse interclub de resultaten van de wedstrijd in Heist, anno 2007, naar de archieven zal doen verhuizen, kunnen we stellen dat in de top van de ranking vooral Jan De Ridder en Omer Van Hoecke op een progressie mogen rekenen. Aangezien Rob Rondou niet kan deelnemen, is hij reeds zeker van een vooruitgang met 0.32 RP, waardoor hij zijn plaats in de top tien zal verstevigen. Toppers die het moeilijk zullen hebben om hun rankingscore te handhaven zijn Riccardo Ounane en Jef Debacker.

Indien we wat verder kijken dan de top, dan komen we namen tegen die nog met grotere zekerheid op- of neerwaarts in de ranking zullen verschuiven.
Zij die in Gent zullen aanwezig zijn: veel succes!
Zij die thuis blijven: hou www.duplicate-scrabble.be in de gaten en speel het spel nog dezelfde dag na.