Scrabble Ranking

17 mei 2007

Jan De Ridder stevent af op een indrukwekkend record

Vorig jaar mocht Et*cetera Genk 99 deelnemers ontvangen op haar interclub. De Limburgse club die steeds met een mooie delegatie aanwezig is op elke NTSV-interclub had eigenlijk op een grotere belangstelling gerekend. Hardop hoopten zij op een flinke stijging van het deelnemersaantal in 2007. Op de vooravond van hun volgende organisatie (19 mei 2007) is Et*cetera dan ook zeer verheugd te mogen vaststellen dat de inschrijvingen bijna met een kwart toenamen. Liefst 123 denksporters zullen met open armen ontvangen worden.

Jan De Ridder, de winnaar van vorig jaar, is de grote afwezige. Het brugweekend en de verlofaanvragen van zijn collega's noopten zijn werkgever tot Jans "opvordering". Door zijn niet-deelname is voor de rankingkenners nu reeds duidelijk dat Jan afstevent op een verbluffend record. Na de Genkse interclub zal immers de "matige" score die Jan in Tielt 2006 achter zijn naam kreeg, definitief de archieven inschuiven. Hij zal dan in de ranking nog elf wedstrijden overhouden, waarvan hij er negen won! Zijn rankingscore zal verhogen van 98.20 RP naar 98.90 RP. Hiermee verbetert Jan de score van 98.63 RP, waarmee hij sinds 30 augustus 2003 in de recordtabellen staat. Minstens drie weken lang zal hij met zijn nieuw record de ranking aanvoeren. Nadien kan hij haast niet anders dan langzaam punten prijsgeven, want hij staat voor de quasi onmogelijke uitdaging om een reeks van zeven overwinningen over te doen.

Na de interclub van 't Peirt Dendermonde, eind september 2006, had de scrabblekoning vijf wedstrijden op rij gewonnen. Indien hij nadien tot en met mei 2007 aan geen enkele interclub zou hebben deelgenomen, dan zou Jan met 100 RP een theoretisch onbreekbaar record hebben neergezet. De score van 98.90 is wel minder hoog, doch het feit dat daarin de resultaten van elf interclubs vervat zitten, maakt dat met nog meer ontzag naar dit nieuwe record mag worden opgekeken!