Scrabble Ranking

22 oktober 2011

Fair Play Destelbergen beresterk in de Witte Burg

In de laatste interclub van het seizoen kon Littera Tessenderlo niet meer van de leidersplaats verdrongen worden. Voor de 22 clubs die inschreven met voldoende leden was het de dagzege die de inzet was. Bij het afroepen van de individuele uitslag bleek dat drie leden van Fair Play Destelbergen in de top tien geëindigd waren. Omer Van Hoecke (2e), Luc Steels (4e) en Els Gudders (10e) verzamelden slechts 16 plaatspunten, en dat was de beste prestatie van de Oost-Vlaamse formatie in 2011. Met die score scherpte Fair Play haar eindscore in het clubkampioenschap nog sterk aan. Met drie zeges op twaalf wedstrijden mag de club tevreden terugblikken op het afgelopen seizoen.


Omer Van Hoecke, Luc Steels, Els Gudders
en de fiere voorzitster Annemie Vander Straeten


Ypsilon Heist zorgde op de valreep nog voor een verrassing. Na elf wedstrijden stonden de West-Vlamingen op een tweede plaats in de tweede afdeling. Verba Rotselaar leidde, en had een voorsprong van maar liefst 106 plaatspunten. De Vlaams-Brabantse club slaagde erin om in Oostduinkerke haar eindresultaat te verbeteren, maar de club uit Heist deed dat in veel grotere mate. Patrick De Vreeze, Rudi Franckaert en Bertrand De Bouvere sprokkelden 32 plaatspunten, waardoor een score van 172 punten naar de vergeethoek werd verwezen. Ypsilon jumpte naar een vijfde plaats in de clubranking, en doet daarmee vijf luttele punten beter dan Verba Rotselaar dat op een zevende plaats eindigt.  


Bovenvermelde tien clubs zouden in principe in seizoen 2012 deel uitmaken van de eerste afdeling, ware het niet dat op de laatste Algemene Vergadering van het NTSV besloten is om alle clubs voortaan in een zelfde afdeling onder te brengen. Van een titelstrijd in tweede afdeling, hoe spannend en verrassend die ook zou kunnen wezen, zal dus geen sprake meer zijn. 


De volledige clubranking, met vermelding van de scores per wedstrijd vind je hier.