Scrabble Ranking

24 september 2011

Tweedeklasser Vandalen Schoten "overmeestert" de andere clubs in Overmere

De interclub van 't Peirt Dendermonde vond plaats in een schooltje in Overmere. Zo'n 133 leden gaven er met het oog op een goede prestatie het beste van zichzelf. Onder hen ook vier leden van Vandalen Schoten. Zij speelden allen een sterke wedstrijd, en mochten meer dan verdiend de prijs voor de beste club in ontvangst nemen. Odrada Van De Vliet kwam een puntje te kort om de wedstrijd te winnen, en speerpunt Jan Cornet legde ondanks een nulscore toch beslag op een mooie zesde plaats. Jo van Hooijdonk en Annie Clissen eindigde respectievelijk 17e en 20e. Geen enkele andere club kon tippen aan die sterke collectieve prestatie. Omdat slechts drie spelers de clubuitslag bepalen, kon Littera Tessenderlo nog enigszins in de buurt blijven. Het verschil van zeven plaatspunten tussen Vandalen en Littera was niks vergeleken met de achterstand die de andere clubs moesten constateren.

Het was niet de eerste keer dat Vandalen Schoten voor een verrassing zorgde. Op 7 mei 2006 stuntte de Antwerpse club ook reeds. Odrada Van De Vliet, Jan Cornet en Karin Van Linden, toen nog deel uitmakend van Vandalen, wonnen toen na toepassing van de ex aequoregels de clubtrofee. 

v.l.n.r. Jan Cornet, Odrada Van De Vliet, en Jo van Hooijdonk
(Klik op de foto voor een grotere weergave)

Littera Tessenderlo  vergrootte de voorsprong op Fair Play Destelbergen en het organiserende 't Peirt Dendermonde aanzienlijk, en is mathematisch zeker van de clubtitel 2011. De Limburgse club reef in het verleden reeds de ene na de andere clubtitel binnen, en mag daar nu nog eentje aan toevoegen.


De volledige clubranking, met vermelding van de scores per wedstrijd vind je hier.