Scrabble Ranking

30 juli 2011

Littera vierde vierde zege in Sint-Niklaas

Op de interclub in Sint-Niklaas stak geen enkele club echt boven de andere uit. Het was Munster Bilzen dat zeer goed uit de startblokken schoot. Zowel Rina Van Mierlo, als Mieke Moonen streken immers in de eerste beurt de scrabblebonus op. Beide dames bleven sterk spelen, en eindigden respectievelijk op een eerste en zesde plaats in de einduitslag. Hun clubgenoot Guy Mangelschots kreeg helaas in de zevende beurt een nul. Vele anderen vergaarden op dat moment meer dan 100 punten, en dat kwam Munster niet goed uit. Na twintig beurten moest Munster met slechts twee plaatspunten onderdoen voor Littera Tessenderlo. Het waren Frans Symons, Danny Beyens en Ronny Rutten die zorgden voor de vierde zege op acht interclubs.  

v.l.n.r. Danny Beyens (18e), Ronny Rutten (22e) en Frans Symons (8e)
(Klik op de foto voor een grotere weergave)

De score van 48 plaatspunten van Littera is zeker niet uitzonderlijk knap. Op acht interclubs deed die club al vijfmaal beter. Geen enkele concurrent kon een derde man op een goede plaats laten eindigen, en dan gebeurt het dat men een interclub kan winnen met een "gewone" score. Al bij al gaat de zege verdiend naar Littera, want ook Cris Clonen (25e), Herman Theys (29e) en Marc Voet (30e) zorgden ervoor dat alle andere clubs minstens drie extra plaatspunten kregen aangesmeerd. De hulp van de vierde, vijfde en zesde man was nodig om Munster naar een tweede plek te verwijzen.

Littera verbeterde zich licht in de clubranking. De concurrenten uit Destelbergen en Dendermonde bleven ter plaatse trappelen.  


De volledige clubranking, met vermelding van de scores per wedstrijd vind je hier.