Scrabble Ranking

10 september 2011

Lettergreep Amersfoort: de beste club in Veldhoven

In het Nederlandse Veldhoven traden 17 clubs met voldoende leden aan om opgenomen te worden in de clubuitslag. Vreemd genoeg leidde het relatief kleine deelnemersveld niet tot scherpe clubscores. Geen enkele club totaliseerde minder dan 50 punten.

Toen Lettergreep Amersfoort in de voorbije week van haar speerpunt Jan de Kruiff vernam dat hij zich niet kon vrijmaken voor de wedstrijd in Veldhoven, vroeg voorzitter Wytze Groen aan de organisatoren om vrijgesteld te worden van de jurytaak. A-stijger vond in de persoon van Chantal Naessens een waardige vervangster. Dat initiatief legde Lettergreep geen windeieren. Wytze speelde één van zijn betere interclubs, eindigde zesde en loodste zijn club naar de overwinning. Met 51 plaatspunten deed de club uit Amersfoort net iets beter dan de concurrenten uit Genk (53 pt.) en Dendermonde (53 pt.).

v.l.n.r. Jan Tiek, Jos van Rooijen en Wytze Groen
(Klik op de foto voor een grotere weergave)

Littera Tessenderlo blijft leider in de clubranking. Er wijzigde vrijwel niets aan het verschil met naaste achtervolger Fair Play Destelbergen. Hieronder vind je de tussenstand, gebaseerd op de beste acht resultaten op tien interclubs.


De volledige clubranking, met vermelding van de scores per wedstrijd vind je hier.