Scrabble Ranking

5 mei 2010

Et*cetera Genk maakt zich op voor de jaarlijkse interclub

Op zaterdag 8 mei staat er voor het eerst sinds Pasen 2010 nog eens een rankinginterclub op het programma. Organisator Et*cetera Genk verwacht 113 deelnemers. De zes verschillende regio's zullen vertegenwoordigd zijn door 17 à 23 spelers. De club uit Tessenderlo mag eens aantreden in haar achtertuin, en dat verklaart waarom er 12 Litteranen aanwezig zullen zijn. Opvallend is de sterke delegatie van Ypsilon Heist. Die West-Vlaamse club vaardigt net als Alfabet Putte acht leden af naar de Limburgse mijnstad. Littera Tessenderlo lijkt over de beste troeven te beschikken voor wat de clubzege betreft.


Het profiel van het deelnemersveld is vrij normaal. Er zullen 53 A-spelers, 47 B-spelers en 13 niet-geklasseerden aantreden. Onder hen ook Filip Overath van Zandloper Lommel, een voormalig topspeler die zich al vele jaren niet meer liet zien op interclubs. Zijn uitstekende prestaties in clubwedstrijden laten vermoeden dat hij meteen terug op niveau zal "acteren" op interclubs. De top elf van de individuele ranking zal aan de wedstrijd deelnemen. Maar liefst 16 van de 20 hoogst geklasseerden schreven in. Wie wil mikken naar de overwinning staat voor een moeilijke opgave. Topfavoriet is uiteraard Jan De Ridder. Hij zou de zesde overwinning op rij kunnen binnenhalen. Nog even en we weten of hij daar in slaagt. Hieronder vindt men de namen van subtoppers die Jan geen stokken in de wielen kunnen steken.


Deelnemers die vorig jaar in Tielt slecht tot matig speelden, zullen na de Genkse interclub een slechte score naar de archieven zien verhuizen. De kans op een opmars in de ranking is voor hen relatief groot. René Uytterhoeven en zijn clubgenote Marjan Vinck hebben de beste vooruitzichten. Ook de Fair Players Nadine De Smet en Luc Steels, én vrouwenkampioene Nana Van Den Bossche kunnen mits een normale prestatie in Genk een vooruitgang van minstens 1 RP realiseren.


Wie mag daarentegen een terugval in de ranking vrezen? Vooral Hedwig Clymans, Rita Meurrens, Georgette Van Daele, Marc Stepman en Aty Hagenouw moeten er rekening mee houden dat ze verder kunnen wegzinken in de B-klassen. Het vijftal dat in onderstaand overzicht het rijtje sluit, zou zich moeten kunnen handhaven in de A-reeksen.


Ben je benieuwd naar de namen van de deelnemers? Klik dan hier en vind de deelnemerslijst, gesorteerd op de huidige rankingpositie.