Scrabble Ranking

20 juni 2010

Vooruitblik op de interclub in Tessenderlo

Het cultureel centrum 't Loo in Tessenderlo wordt stilaan in gereedheid gebracht voor de jaarlijkse scrabble-interclub. Littera ontstofte reeds haar supergrote wedstrijdbord, en de koffiekoeken zijn besteld. De organisatoren zijn klaar om 132 deelnemers te ontvangen. De grote opkomst is waarschijnlijk ten dele te verklaren door het feit dat er in de voorbije zeven weken geen interclub meer plaatsvond. Littera kan rekenen op de hulp van een groep sympathisanten waardoor 12 eigen leden kunnen meespelen. De clubs uit Putte (8), Genk (8), Dendermonde (7) en Heist (7) sturen een ruime delegatie. De strijd voor de clubtrofee is zeer open. Een zestal clubs maken theoretisch een grotere kans dan de andere, maar het is geweten dat individuele uitschieters een verrassende clubuitslag tot gevolg kunnen hebben.

CC 't Loo: een zeer gekende scrabblelocatie in Vlaanderen

Er zullen 69 A-spelers, 47 B-spelers en 16 niet-geklasseerden aantreden. In deze laatste categorie vinden we ook Filip Overath van Zandloper Lommel, en Frank Jolie van De Wase Sint-Niklaas, zonder twijfel twee sterke spelers die zich zullen mengen in de scrabbledebatten. Acht spelers uit de huidige top twintig van de individuele ranking nemen niet deel. Dat is relatief veel. Individuele topfavoriet is Jan De Ridder van Heureka Mechelen. Hij verloor sinds Mortsel 2009 geen interclub meer en kan zijn zevende overwinning op rij binnenhalen. De tegenstand zal dat niet zomaar laten gebeuren. Winnen blijft een zeer moeilijke klus, en het is zeer bewonderenswaardig dat Jan dat zesmaal op rij heeft gepresteerd. Op naar zeven?Deelnemers die vorig jaar in Utrecht slecht tot matig speelden, zullen na de interclub in Tessenderlo goed geplaatst zijn om een progressie in de ranking te verwezenlijken. De thuisspeelster Rita Van de Ven zou wel eens diep in de A-rangen kunnen doordringen. Ook Marijke Treur, Marianne Van Den Nest, Kathy Deprez en Nana Van Den Bossche kunnen mits een normale prestatie in Tessenderlo een vooruitgang van minstens 1 RP realiseren.


Er zijn uiteraard ook spelers die hun score van Utrecht 2009 niet graag zien wegvallen. Toevallig geldt dat het meest voor vier in Nederland verblijvende spelers, waarvan weliswaar Tonny Dassen uitkomt voor een Belgische club. Ook Annie Clissen moet rekening houden met een mogelijk terugval van meer dan 1 RP. Sterk spelen in Tessenderlo is voor iedereen, maar vooral voor hen, dé boodschap.


Ben je benieuwd naar de namen van de deelnemers? Klik dan hier en vind de deelnemerslijst, gesorteerd op de huidige rankingpositie.