Scrabble Ranking

9 april 2009

Ongezien sterk deelnemersveld in Tielt

Op zaterdag 11 april wordt in Tielt de derde interclub van het seizoen 2009 gespeeld. Ondanks het feit dat de wedstrijd midden in de paasvakantie valt, hebben maar liefst 160 NTSV-leden zich ingeschreven. Indien iedereen komt opdagen, zal het record van Blanco Tielt (154 deelnemers in 2004) gebroken worden.

Het deelnemersveld is ongezien sterk. Er ontbreken namelijk maar zes spelers die geklasseerd zijn in de top vijftig van de ranking, nl. 4 Nederlanders en 2 leden van het organiserende Blanco Tielt. Ook de niet-geklasseerde winnaar van de interclub in Gent, nl. Frank Jolie, zet zaterdag koers naar Tielt.


Het deelnemersveld bestaat uit 79 A-spelers, 58 B-spelers en 23 niet-geklasseerden. Dit geeft een zeer evenwichtige aanwezigheid van A- en B-spelers. Ypsilon Heist schreef 14 leden in. Ook Fair Play Destelbergen (12) en Littera Tessenderlo (9) zijn zeer goed vertegenwoordigd.

De jonge Yoni Cornelis van Coxhyde Koksijde maakt een goede kans om de grootste vooruitgang te realiseren. Ze kan haar archislechte score van Gent 2008 vaarwel zeggen, en dat moet volstaan voor een forse winst. Hieronder vind je nog negen andere namen van deelnemers die goede perspectieven hebben.


Er zijn zoals altijd ook spelers die weten dat ze best een sterke partij spelen. Hieronder tien namen van deelnemers die de grootste kans lopen op een verlies van minstens 1 vol rankingpunt.


Wil je weten wie van de partij zal zijn? Klik dan hier(=link). Je vindt er de namen van de deelnemers gesorteerd volgens hun huidige rankingscore.