Scrabble Ranking

5 november 2006

In Mortsel wordt veel volk verwacht

In zaal "Lepelhof" te Mortsel wordt op 11 november het interclubseizoen 2006 afgesloten. De opkomst voor de eerste coproductie van Vandalen Schoten en Alles Af Berchem is een waar succes. De deelnemerslijst telt 65 A-spelers, 63 B-spelers en maar liefst 22 spelers zonder rankingnotering. In totaal worden dus 152 deelnemers verwacht. Slechts vier van de 21 NTSV-leden met een A1-, A2- of A3-notering zullen afwezig zijn, nl. Bert en Jos Leyssens van Chipka Aalst, Jan Mahieu van Olympus Deinze, en Jan Cornet van Vandalen Schoten. Deze laatste zal deel uitmaken van de werkploeg. Drie clubs vaardigen elf leden af naar Mortsel: De Wase Sint-Niklaas, Littera Tessenderlo en Et*cetera Genk.

In de ploeg van Lettergreep Amersfoort zijn Jos van Rooijen en Theo Veenhof opgenomen. Beiden zijn afkomstig van de streek rond Groningen, de meest noordelijke stad in Nederland. Sinds kort versterken zij de rangen van Lettergreep. Wie hen kent, zal beamen dat Jos en Theo scrabblecapiteiten bezitten, en daardoor op korte tijd een zekere bekendheid zullen genieten in het Vlaams scrabblewereldje. Beiden namen als niet-aangeslotenen deel aan de jongste interclub in Utrecht en eindigden toen in de top tien. De gevestigde scrabblekleppers zullen met hen rekening moeten houden. De afstand Groningen-Mortsel telt ongeveer 315 kilometers. Heen en terug komt dit overeen met de afstand van de Nederlandse stad Breda naar het Zwitserse Basel (635 km). De scrabblemicrobe heeft hen stevig in de greep, zo lijkt het wel.

Rekening houdend met het feit dat na de interclub van Mortsel de uitslag van Oostduinkerke 2005 uit de ranking verwijderd wordt, maakt volgend kwintet de grootste kans op een progressie in de ranking:

  • Herman Vanackere van Die Score Brugge (75.1 RP),
  • Henk Jongepier van De Wase Sint-Niklaas (73.3 RP),
  • Marcel Vertraete van Homerus Gent (71.9 RP), en
  • Roland Van der Jeught van 't Peirt Dendermonde (67.6 RP).

    Jef De Backer van Blanco Tielt zal niet deelnemen in Mortsel en is nu reeds zeker dat hij een vooruitgang van 1.04 RP zal realiseren, waardoor hij ongeveer 5 plaatsen in de ranking zal winnen.

    Maar liefst dertien NTSV-leden maken gebruik van de afsluitende wedstrijd in Mortsel om alsnog in de seizoensranking 2006 op te duiken. De voornaamsten onder hen: Marcel Oostenbrink van A-stijger, Herman Vanackere van Die Score en Alex Reymen van Littera. Onder andere Rita Meurrens van De Linde Haren en Monique Verhé van Die Score zullen in 2006 een wedstrijd te weinig gespeeld hebben om opgenomen te worden in de seizoensranking. Indien zij willen deelnemen aan het eerste Interregionale Kampioenschap zullen ze hun selectie moeten afdwingen op de Regionale Kampioenschappen.

    Afgaande op de interesse die blijkbaar bestaat voor de interclub aan de rand van Antwerpen, mag men stellen dat de duplicate-scrabbelaars hopen dat de organisatie ook de volgende jaren op de agenda voorkomt. Is een nieuwe interclubtelg geboren? Men kan in ieder geval de organisatoren en alle helpers niet genoeg danken voor het initiatief dat ze nemen. Succes!