Scrabble Ranking

22 oktober 2006

Mortsel sluit interclubseizoen 2006 af

Op 11 november wordt in Mortsel de laatste interclub van het seizoen 2006 afgewerkt. Nadien kan de eind-seizoensranking opgesteld worden. Wie in 2006 niet aan vijf interclubs deelnam, zal zijn naam er niet in terugvinden. Wat heeft dat voor gevolg?

Ten eerste kan men dan niet in aanmerking komen voor de prijzen die in januari 2007 zullen uitgereikt worden aan de leden die over de laatste 12 maanden de grootste progressie gemaakt hebben. Vooruitgang kan inderdaad maar goed gekwantificeerd worden indien er aan voldoende wedstrijden werd deelgenomen.

Wie niet voorkomt in de seizoensranking 2006 zal bovendien op het einde van seizoen 2007 niet in de progressietabellen worden opgenomen.

En last but not least: enkele maanden geleden werd beslist om de seizoensranking te gebruiken als belangrijk selectiecriterium voor het interregionaal kampioenschap, dat voor het eerst in februari 2007 zal plaatsvinden. De zes regio's zullen kort na 11 november e.k. de namen kennen van acht leden die zich op basis van de seizoensranking voor hun regio geselecteerd hebben. In totaal zullen zich dus minstens 48 leden (zes x acht) voor het interregionaal kampioenschap plaatsen op basis van de seizoensranking 2006. Nadien kunnen nog selecties afgedwongen worden op de regionale kampioenschappen, iets wat niet door iedereen wordt toegejuicht. Feit is echter dat de seizoensranking het voornaamste selectiecriterium zal zijn. Wie interesse heeft voor deelname aan het interregionaal kampioenschap bemachtigt dus best een plaats in de seizoensranking.

Twintig leden van vijftien verschillende clubs kunnen mits deelname aan de interclub in Mortsel zich alsnog van een plaats in de seizoensranking verzekeren. Hun namen staan tot 11 november 2006 op http://www.duplicate-scrabble.be/ranking/default.html (in de rubriek "seizoensranking).