Scrabble Ranking

26 maart 2011

Zoveelste zege voor Jan De Ridder in Lommel

Zandloper Lommel organiseerde voor het eerst een interclub. De Noord-Limburgse club bewees dat men niet echt veel leden in de rangen moet hebben om zo'n organisatie op te zetten. De meest cruciale posten werden waargenomen door ervaren NTSV'ers uit andere clubs. De Zandlopers zelf assisteerden voorbeeldig. 

Jan De Ridder startte als favoriet. Een tiental andere deelnemers geloofden sterk in hun eigen kansen. Het werd een wedstrijd met zeven scrabbles. Bertrand De Bouvere van Ypsilon Heist liet de risicovolle scrabble GEBOFTEN niet aan zich voorbij gaan. Hij miste bovendien op tien beurten slechts zes puntjes, waardoor hij aan de pauze de tussenstand aanvoerde. Met een voorsprong van 21 punten op Jan De Ridder begon Bertrand vol goede moed aan de tweede wedstrijdhelft. In de veertiende beurt liep hij samen met 36 andere deelnemers een nulscore op. Jan De Ridder nam de leiding over, en stond die niet meer af. Na de pauze konden nog 522 punten verdiend worden. Jan liet er onderweg maar 20 liggen, waardoor hij quasi ongrijpbaar was voor de achtervolgers. Floris van Ouwerkerk bleef het kortst in Jans buurt. Hij strandde op 20 punten en toonde zich de waardige nummer twee van de scrabbleranking. Henk Jongepier en Michel Verfaillie mogen er trots op zijn dat ook zij de 1000-puntengrens doorprikten, zij het dan met één luttel punt.


De volledige individuele uitslag vind je hier.

De top tien in Lommel
(Klik op de foto voor een grotere weergave)

Net als altijd waren er weer deelnemers die beter deden dan hun eigen verwachtingen. Wie zich daar het meest in onderscheidde was Nicole De Beule van De Wase Sint-Niklaas. Ze speelde haar beste interclub ooit, eindigde in de top tien en mocht de trofee voor beste B-speelster in ontvangst nemen. Wat uit onderstaande tabel niet blijkt, is de schitterende prestatie van Henri Lenaerts van Et*cetera Genk. Hij eindigde op een elfde plaats. Zijn score van 87.57 RP is 20.83 RP beter dan zijn gemiddelde score over de laatste vier interclubs waaraan hij deelnam. Hij zal ook na Lommel niet opgenomen worden in de ranking omdat hij slechts vier deelnames op de laatste 15 interclubs liet optekenen.