Scrabble Ranking

1 januari 2008

Ypsilon Heist bijt de spits af.

In 2008 zullen de duplicate-scrabbelaars mekaar op alweer veertien verschillende locaties in Vlaanderen en Nederland kunnen ontmoeten. Centraal staat steeds een interclubwedstrijd, maar ook de vriendschappelijke babbels voor, tijdens en na de partij maken het voor de meesten de moeite waard om zich te verplaatsen. Ypsilon Heist opent met haar organisatie de nieuwe reeks rankinginterclubs.

De stoelen zijn nog leeg, maar niet lang meer. Ypsilon is verheugd 151 deelnemers van 29 verschillende scrabblekernen een plaatsje te mogen geven. Als grootste club van het NTSV kan het zelfs 18 leden laten meespelen. Hun clubgenoten en sympathisanten zullen de organisatie dragen. Ook Blanco Tielt (11 dln.) en Littera Tessenderlo (10 dln.) zijn goed vertegenwoordigd. Opvallend is de grote belangstelling uit Oost- en West-Vlaanderen. Beide provincies zijn samen goed voor 93 deelnemers. De Antwerpse clubs daarentegen sturen samen slechts negen leden.

Opvallend is de nooit eerder geziene sterkte van het deelnemersveld. Met uitzondering van Jan De Ridder van Heureka Mechelen, leider in de ranking, en Jos van Rooijen van Lettergreep Amersfoort, momenteel als achtiende geklasseerd, zijn alle andere NTSV-ers uit de ranking top twintig ingeschreven. Subtoppers Michel Verfaillie van Fair Play Destelbergen, Luc Moelants van Alfabet Putte en kersverse Antwerpse kampioene Odrada Van De Vliet zullen ook niet van de partij zijn. De sterke opkomst garandeert een ijzersterke wedstrijd. Aan kandidaten voor de overwinning zal het niet ontbreken.

(scrabble-)sterren aan zee op 6 januari!

Na de wedstrijd zal de ranking eindelijk nog eens aangepast worden. Dit is enige tijd geleden. De uitslag van de wedstrijd in Heist zal worden toegevoegd aan de rankingcijfers. De prestaties die werden neergezet op de NTSV-interclub te Mortsel, in november 2006, zullen daarentegen verwijderd worden. Enkele toppers en subtoppers weten zich daardoor vrijwel verzekerd van een progressie in de ranking. De meest opvallende namen: Bert van der Loo (82.1 RP), Carla Adelaar (75.4 RP), Rina Van Mierlo (73.4 RP) en Rieke Bouman (70.2 RP). Mensen die minder graag afscheid nemen van de score die zij in Mortsel 2006 behaalden, zijn o.a. Bertrand De Bouvere (93.7 RP), Gerda Van Mierlo (92.3 RP), Marc Seghers (90.0 RP) en Anne Daniels (89.9 RP). Bertrand De Bouvere zal als spelleider zelfs niet de kans hebben om een andere goede score neer te zetten. Ook Anne Daniels zal afwezig zijn en kan haar score dus niet verdedigen.

Bij de aanvang van het nieuwe seizoen zullen de leden die transfereerden voor het eerst voor hun nieuwe club kunnen uitkomen. Dat geldt o.a. voor Rita De Swaef (Fair Play), Bert van der Loo (Heureka), Jan Mahieu (Blanco) en Karin Van Linden (Alfabet). Rekening houdend met de inschrijvingslijst kan gesteld worden dat favoriet Littera Tessenderlo aanstaande zondag vooral de versterkte clubs uit Tielt en Destelbergen als geduchte tegenstanders moet aanzien.

Ben je benieuwd naar de namen van de deelnemers? Werp dan hier (=link) een blik op de deelnemerslijst, zonder spelersnummer, maar wel gesorteerd op basis van de huidige rankingstand. Een goede reis naar Heist-aan-Zee!