Scrabble Ranking

9 juli 2006

Interclubagenda in beweging

Heureka Mechelen heeft bij monde van Jan Wouters aangekondigd dat de interclub die gepland was in november 2006 niet zal doorgaan. In 2007 zou Heureka meer dan waarschijnlijk opnieuw een interclub organiseren. Het aantal interclubs in seizoen 2006 wordt herleid naar 13 eenheden, tenzij een andere club zich kandidaat stelt om de weggevallen organisatie over te nemen. Reglement 4.2.2 bepaalt dat geen extra interclubs kunnen toegevoegd worden aan de kalender, maar dat geplande organisaties die niet kunnen doorgaan, kunnen vervangen worden door een ander. Of er kandidaten zijn, en of de Raad van Bestuur de kandidatuur goedkeurt, zou spoedig moeten blijken. Voor het goede verloop in het kampioenschap moet men trachten te vermijden dat nog zeer laattijdig zou beslist worden om een vervangende interclub op het programma te zetten.

Die Score Brugge heeft recent beslist om in 2007 geen interclub te houden. Als reden wordt aangevoerd dat veel leden de 70 gepasseerd zijn, en dat de organisatie daardoor rust op de schouders van te weinig mensen. Paul De Corte denkt positief en sluit niet uit dat de scrabbleliefhebbers in 2008 terug de West-Vlaamse hoofdstad kunnen aandoen.

Zelfs indien de interclubs van Heureka en Die Score niet definitief van de interclubagenda zouden verdwijnen, dan nog is er plaats voor een extra organisatie. Hebben daartoe zeker de nodige ervaring in huis: Fair Play Destelbergen, reeds organisator van het vrouwenkampioenschap, A-stijger Veldhoven, organisator van een interclub zonder "ranking"-label, en Vinding Leuven, gastheer van het laatste NTSV-toernooi. Ook in het Antwerpse zou een interclub niet misstaan! Ten laatste op 15 november 2006 wordt de kalender voor 2007 vastgelegd.