Scrabble Ranking

28 juni 2006

Voorbeschouwingen interclub Tessenderlo

Op 1 juli start het tweede semester van 2006, en wordt in Tessenderlo de negende interclub van het lopende seizoen georganiseerd. Littera is voor de vijftiende keer gastheer. De deelnemerslijst telt 121 namen. De best vertegenwoordigde provincie is Oost-Vlaanderen (36 spelers). De West-Vlaamse clubs sturen slechts zes leden, bijna allen komende uit één club, nl. Coxhyde Koksijde. Welke club zal de clubtrofee veroveren? Liefst 19 clubs, waaronder een "onthoofd" Littera, komen in aanmerking. Dé favoriet is ongetwijfeld Chipka Aalst dat met haar sterkste formatie naar Tessenderlo komt. De grootste concurrentie zal vermoedelijk komen van Et*cetera Genk dat met 15 leden de sterkst vertegenwoordigde club is, en Fair Play Destelbergen. Lettergreep Amersfoort en Vandalen Schoten hebben dit seizoen al bewezen dat ze verrassend uit de hoek kunnen komen. Meer dan waarschijnlijk krijgen we geen herhaling van de stunt die Syllabe uit Izegem vorig jaar neerzette. Voor een terugblik op de uitslag en het wedstrijdverloop van de editie van 2005 kan je terecht op http://woordwaarde.blogspot.com/2005_06_01_woordwaarde_archive.html

De individuele "strijd" belooft zeer open te zijn. Jan De Ridder, de nummer één uit de ranking, en goed voor vijf overwinningen op de laatste 15 interclubs, is niet van de partij. Ronny Heylen en Stefaan Roels, respectievelijk tweede en vijfde in de ranking, zetelen in de jury en laten de Littera-kar trekken door Frans Symons. Andere subtoppers die ontbreken: Jan Mahieu, Bertrand De Bouvere, Frank Rutten, Bert van der Loo, Annemie De Waele, Henk Jongepier, Tina Verdonckt en Jef Debacker. Vorig jaar bewees Rita De Swaef dat een winnaar ook uit de tweede linie kan komen. Twee jaar na mekaar de overwinning wegkapen zou een knappe prestatie zijn, doch de concurrentie zal dat trachten te verhinderen.

Na de interclub in Tessenderlo zal de uitslag van Lede 2005 naar de archieven verhuizen. Dit houdt in dat vooral Rob Rondou (100 RP in Lede 2005), Willy Van Laethem (96.33 RP), Marleen Vandooren (97.99 RP), Bram Wydooghe (92.65 RP), en Rita De Swaef (91.00 RP) zullen moeten uitpakken met een nieuwe goede prestatie. Indien zij daarin niet lukken , zullen zij hun rankingscore zien dalen. Deelnemers die haast zeker zijn van progressie in de ranking: Erna Darcis (78.20 RP in Lede), Willy Lintermans (76.90 RP), Herman van Westerloo (79.03 RP), Corrie Hennekam (76.66 RP) en Danny Crabbé (71.68 RP). De kans dat Erna Darcis, de voorzitster van Et*cetera Genk, Marleen Vandooren zal opvolgen als koploopster in de vrouwenranking is bijzonder groot. Elke wedstrijd moet echter gespeeld worden.... zaterdagavond weten we meer.