Scrabble Ranking

4 februari 2006

Bert van der Loo wint in Gent!

Na de interclub in Heist, mocht ook het toernooi in Gent een grote bijval genieten. De 169 deelnemers zorgden voor de op één na grootste opkomst ooit. Plaatselijke topspeler Rob Rondou deed het openingswoord, en hij zou voor de rest van de namiddag zorgen voor een prima spelleiding. Voor de pauze bleef de gemiddelde score lang rond de 35 punten per beurt schommelen. De enige uitschieter was de solo PRETVAK van Nederlander Henk Jongepier. In de tiende beurt krikte de eerste scrabble WENDETJE de tussenstand op van 314 naar 421 punten. Het merendeel van de spelers koos voor de veilige scrabble EENDJES, doch dat leverde 37 punten minder op.

Meteen na de pauze kwam de tweede scrabblemogelijkheid eraan. Tussen de vele tientallen mogelijkheden leverde TURENDE in aanbouw met NAARST de meeste punten op. In de dertiende beurt scoorden velen met GEIL 47 punten. De computer vond echter twee hogere zetten, nl. GELIK (50 pt.) en de scrabble KIELING (69 pt.). Het gelegde GEIL werd echter in de daaropvolgende beurt door Riccardo Ounane aangegrepen om de tweede solo van de partij te vormen. Zijn verlenging GEILNEEF (een door seks geobsedeerd iemand) was goed voor 45 punten. In het zicht van het wedstrijdeinde zou beurt 19 de uitslag nog serieus door elkaar schudden. Twee blanco's maakten in totaal 8 scrabbles mogelijk. WOONKERN was het puntenrijkst. Menig deelnemer vond geen scrabble, of kreeg een nulscore voor een niet-bestaand woord. Amsterdammer Bert van der Loo, die net op tijd de WOONKERN in de getrokken letters ontwaarde, werd de verdiende winnaar van de partij. Opvallend was de grote vertegenwoordiging van vrouwen in de top-10.

Individuele uitslag (169 deelnemers; max. 905 pt.)

1. Bert van der Loo / Amsterdam / 871 pt.
2. Frank Jolie / Sint-Niklaas / 869 pt.
3. Tina Verdonckt / Tielt / 857 pt.
4. Jan De Ridder / Mechelen / 836 pt.
5. Erna Darcis / Genk / 829 pt.
6. Prateeksha Bouma / Amsterdam / 819 pt.
6. Nana Van den Bossche / Deinze / 819 pt.
8. Tonny Dassen / Tessenderlo / 818 pt.
9. Corrie Hennekam / Sint-Niklaas / 813 pt.
9. Rina Van Mierlo / Genk / 813 pt."Yes !", zegt Bert, "de overwinning is binnen".

De Limburgse dames leverden een schitterende prestatie. Met Erna Darcis op een vijfde plaats, Rina Van Mierlo op een negende, en Mieke Moonen op een twaalfde plaats totaliseerde Et*cetera Genk slechts 26 plaatspunten. Dankzij deze prestatie springt de Genkse club over Littera Tessenderlo en Chipka Aalst naar de leidersplaats in de clubranking.

Clubuitslag:

1. Et*cetera Genk / 26
2. De Wase Sint-Niklaas / 44
3. Littera Tessenderlo / 47
4. Olympus Deinze / 51
5. Alfabet Putte / 74


Posted by Picasa
Van links naar rechts:
Christine Bossu, beste B-speelster op de 18e plaats
Bert van der Loo, winnaar!
Erna Darcis, vijfde en voorzitster van Et*cetera Genk, de winnende club.