Scrabble Ranking

22 januari 2006

Vooruitzichten op interclub van Homerus Gent

Op 4 februari worden in Gent ongeveer 160 deelnemers verwacht. Heel wat toppers staan er voor de moeilijke opgave om hun rankingpositie te behouden. Volgende spelers zien immers goede scores, die behaald werden in Heist (interclub 2005), wegvallen:
- Jan De Ridder / 100 RP
- Jos Leyssens / 99.5 RP
- Jan De Kruiff / 98.2 RP
- Henk Jongepier / 97.9 RP
- Riccardo Ounane / 97.4 RP
- Annemie De Waele / 94.3 RP

Filip Overath ziet een score van 96.0 RP verdwijnen en zal zijn rankingscore met meer dan 1.00 RP zien terugvallen, vermits hij niet aanwezig zal zijn in Gent. Spelers die al bijna bij voorbaat een goede zaak zullen doen:
- Bert Leyssens / 88.0 RP
- Frank Jolie / 71.7 RP

Als Bert erin slaagt om een vervolg te breien aan zijn reeks van schitterende uitslagen, behaald op interclubs en clubwedstrijden, dan zal hij verder oprukken in de ranking en aardig in de buurt komen van de tweede plaats. Een confrontatie met Jan De Ridder lijkt in de maak. In 2006? Of 2007? In de clubranking delen momenteel Chipka Aalst en Littera Tessenderlo de leiding. Wie zal na Gent de clubstand aanvoeren? Gezien de progressie van Bert Leyssens (Chipka), en het wegvallen van Filip Overath (Littera) lijkt de clubcompetitie spannender te gaan verlopen dan in de voorbije seizoenen. Zal bij de vrouwen Marleen Vandooren de hoogste plaats blijven bekleden? Het ligt in ieder geval in de lijn der verwachtingen omdat de naaste achtervolgster, de Tieltse Tina Verdonckt, een betere RP (Heist 2005) ziet verdwijnen. Een (super-)goede prestatie kan er echter anders over beslissen. We kijken halsreikend uit naar de tweede interclub van het seizoen 2006!