Scrabble Ranking

5 februari 2011

Wissel aan de top in de vrouwenranking

Odrada Van de Vliet van Vandalen Schoten heeft het seizoen 2010 afgesloten als leidster in de vrouwenranking. Na de eerste interclub van 2011 nam Gerda Van Mierlo van Et*cetera Genk de leiding over. Drie weken later, na de interclub van Homerus Gent, kwam Marianne Van Den Nest  van 't Peirt Dendermonde postvatten op de vrouwentroon. 

Marianne Van Den Nest

De vrouwenranking  vind je hier.

Marianne heeft in de ranking een score van 84.51 RP. Dat is niet zo uitzonderlijk als men weet dat Marianne in de ranking aller tijden met 85.70 RP een 50e plaats bekleedt. Haar plaats in de ranking was echter nooit eerder zo goed. Op 6 januari 2008 stond ze als 22e gerangschikt, en dat was tot voor kort haar record. Een jaar geleden stond ze op een 60e plaats, maar nadat haar slechte resultaat van de interclub in Veldhoven 2009 was weggevallen, kwam ze solliciteren naar de leidersplaats bij de vrouwen. Sinds 29 januari 2010 bekleedt ze de 17e plaats in de ranking. Voor haar staan alleen mannennamen. 

Marianne Van Den Nest is één van de weinige vrouwen die het geluk gehad hebben dat ook hun partner zijn vrije tijd wilde besteden aan de scrabblesport. De man in kwestie, Marc Seghers, zal allicht wel fier zijn op zijn eegade. Misschien laat hij dat best expliciet blijken, bijvoorbeeld door wat extra centen uit zijn geldbeugel op te diepen, als hij over enkele weken een verjaardagscadeau voor Marianne gaat kopen.  

Enkele andere dames staan te drummen om de leiding van Marianne af te pakken. 't Zal niet zo makkelijk zijn, want in de eerstvolgende drie interclubs vallen er voor Marianne steeds scores weg die lager zijn dan haar huidige rankingscore. En dat schept gunstige perspectieven...