Scrabble Ranking

29 september 2010

Nek-aan-nekrace in Overmere

De tiende interclub van het seizoen was er één om in te kaderen. Het werd een relatief gemakkelijke wedstrijd, met hoge scores, en een bijzonder spannende strijd voor de overwinning. Jan De Ridder, in 2010 nog maar één keer verslagen op de negen interclubs waaraan hij deelnam, en Floris van Ouwerkerk, de nummer twee in de ranking, gaven een scrabbledemonstratie en sloten de wedstrijd af met een score van meer dan 99%. Het was de jonge Nederlander die de wedstrijd won. Hij miste slechts acht punten, gespreid over vier beurten. Jan De Ridder liet zich maar tweemaal kloppen door de zaal, maar dan wel voor in totaal tien punten. Het missen van BEDWELM in beurt twaalf hield Jan van de negende zege van het seizoen.

De hoofdrolspelers: Jan De Ridder en Floris van Ouwerkerk

De eerder makkelijke scrabbles droegen ertoe bij dat toppers en subtoppers niet echt afstand van mekaar konden nemen. De tussenstand aan de pauze gaf dat duidelijk aan. Jan De Ridder leidde met 593 op 595 punten. Floris van Ouwerkerk (592 pt.), Rob Rondou (591 pt.), Jos Leyssens (591 pt.) en Frans Symons (587 pt.) vervolledigden de top vijf. De leider had zich twee puntjes laten afsnoepen met HETE, in een beurt waarin hij CHEETAS aantrof in de getrokken letters, maar helaas moest vaststellen dat die prachtige beesten nergens op het bord een plaatsje konden krijgen.

Na de pauze volgde de moeilijkste scrabble. ACTIEVEN is door iedereen gekend, maar door weinigen gezien. De uitslag werd dan toch wat uit elkaar getrokken. In beurt twaalf bracht BEDWELM Floris aan de leiding. Nog negen beurten lang moest hij een opzittende Jan De Ridder achter zich houden. Dat is nooit een makkelijke opgave, maar toch slaagde Floris erin. Zo'n kleine 500 dagen nadat hij op 9 mei 2009 in Utrecht zijn eerste interclub won, behaalde hij zijn tweede toernooizege, ditmaal op Vlaamse bodem. Omer Van Hoecke speelde weer knap. Met 1045 punten hield hij Gerda Van Mierlo (1039 pt.) en Rob Rondou (1033 pt.) net achter zich. Jos Leyssens (1011 pt.) werd zesde. Nog vier andere deelnemers rondden de kaap van 1000 punten.

Littera Tessenderlo won de clubtrofee. Frans Symons (7e met 1007 pt.) en Ronny Rutten (9e met 1000 pt.) hadden de hulp van Danny Beyens (26e met 949 pt.) nodig. Het is voor de naaste achtervolger Fair Play Destelbergen niet meer mogelijk om in de laatste interclub van het seizoen de opgelopen achterstand nog goed te maken.

Danny Beyens (26e), Frans Symons (7e) en Ronny Rutten (9e)
wonnen voor Littera de clubtrofee