Scrabble Ranking

26 juli 2006

Sint-Niklaas komt eraan...

Op zaterdag 29 juli zal De Wase scrabblekern voor de zevenentwintigste keer een scrabbletoernooi organiseren. Verwacht wordt dat de Calfac van het College alweer goed gevuld zal zijn. Aangezien in menig club in de zomermaanden de riem eraf gelegd wordt, zal deze wedstrijd voor sommigen een goede voorbereiding zijn op de scrabbleinterland die exact één week later op het programma staat. De resultaten van het Waaslands scrabbletreffen zullen verwerkt worden in de verschillende rankings.

In de doorlopende rankings zullen de resultaten van de interclub in Tessenderlo 2005 vervangen worden door de resultaten van Sint-Niklaas 2006. Leden die 13 maanden geleden matig tot zwak presteerden, zullen het dan ook relatief makkelijk hebben om hun rankingpositie te verbeteren. Dit geldt o.a. voor Bert Leyssens en Riccardo Ounane. Alles laat vermoeden dat zij respectievelijk 0.75 RP en 1.24 RP zullen stijgen. Voor Riccardo zou dat betekenen dat hij vier tot vijf plaatsen zal winnen en terug een A2-stek bemachtigt. Alleen nieuwe minder goede prestaties kunnen verhinderen dat de mooie vooruitzichten voor de twee Chipkaleden werkelijkheid worden. Rita De Swaef, Annemie De Waele en Corrie Hennekam staan voor een moeilijke opdracht. Indien ze niet deelnemen in Sint-Niklaas zullen ze hun rankingscores met respectievelijk 1.24 RP, 0.76 RP en 0.93 RP zien verminderen. Een nieuw goed resultaat kan dat verhinderen. Andere leden die goed zullen moeten presteren teneinde een serieuze terugval te vermijden:
- Danny Crabbé (Vinding Leuven) / -0.80 RP (bij niet-deelname)
- Herman Vanackere (Die Score Brugge) / -1.36 RP
- Jan Van Herpe (Chipka Aalst) / -0.95 RP
- Chris Swinnen (Littera Tessenderlo) / -0.94 RP

Leden die een progressie in de ranking in het vooruitzicht hebben:
- Rita Montauban (Lettergreep Amersfoort) / +1.71 RP
- Alex Reymen (Littera Tessenderlo) / +1.23 RP
- Gerda Van Mierlo (Et*cetera Genk) / +1.03 RP
- Danny Beyens (Littera Tessenderlo) / +0.95 RP
- Marc Clauwaert (Peirt Dendermonde) / +0.80 RP
- Odrada Van de Vliet (Vandalen Schoten) / +0.79 RP
- Marc Seghers (Peirt Dendermonde) / + 0.77 RP
- Annie Clissen (Vandalen Schoten) / +0.76 RP

Joscio Meisl (Arendsoog Amsterdam), Gertha Dreesen (Et*cetera Genk) en René Uytterhoeven (Alfabet Putte) zouden bij niet-deelname wegvallen uit de ranking. Zij zouden dan immers niet meer voldoen aan het minimum van 5 deelnames tijdens de laatste 15 interclubs.

Het is aan plaatselijke voorzitter Frank Jolie om de wedstrijd in goede banen te leiden. Aan het weer, en de temperatuur in het bijzonder, kan hij weinig veranderen. De Calfac heeft gelukkig geen vensterramen, wat borg staat voor draaglijke omstandigheden, en Frank kennende zal hij wel een hele voorraad frisse Moezelwijntjes hebben ingedaan om de dorstigen te laven. Proost bij voorbaat....!