Scrabble Ranking

28 augustus 2005

Fair Play Destelbergen verrassend sterk!! Vandalen Schoten verwerft nog in extremis een wildcard voor de clubbekerfinale.

Tijdens de pauze was reeds duidelijk dat Fair Play een goede kans maakte om de clubtrofee te winnen. B-speler Michel Verfaillie stond op een 10e plaats, Kris De Beule 6e en Omer Van Houcke, stichter en voorzitter van de club, bekleedde comfortabel de 3e plaats. In de tweede wedstrijdhelft konden nog slechts 376 punten, waaronder één relatief makkelijke scrabble van 87 punten, verdiend worden. Kris De Beule liep nog tegen nulscores aan en kon zich daardoor niet handhaven in de top-10. Omer Van Houcke en Michel Verfaillie deden dat echter wel. Beide heren die al tevreden waren met de eigen prestatie, waren zichtbaar verheugd toen tijdens de proclamatie bleek dat de prachtige 17e plaats van de 80-jarige (!) B2-speelster Rachel Bleyaert ruim volstond voor de clubtrofee. Fair Play bleef Chipka Aalst 12 punten voor. Op paaszaterdag 2004 won Fair Play in Tielt de clubtrofee met 34 plaatspunten. Hun prestatie in Ronse (27 plaatspunten) is dus nog overtuigender en eervoller te noemen. Proficiat!


(vlnr) Michel Verfaillie, Rachel Bleyaert en Omer Van Hoecke

De top-5 in de clubuitslag:

1. Fair Play Destelbergen 27 pt.
2. Chipka Aalst 39 pt.
3. Vandalen Schoten 47 pt.
4. Olympus Deinze 51 pt.
5. Syllabe Izegem 70 pt.


VANDALEN SCHOTEN VERDRINGT HEUREKA MECHELEN UIT DE TOP-5 EN SELECTEERT ZICH OP DE VALREEP VOOR DE CLUBBEKERFINALE.

Ondanks een zwakke prestatie van Littera Tessenderlo blijft deze Limburgse club de ongenaakbare leider in de clubranking. De clubs uit Aalst en Destelbergen verstevigen door hun prestatie hun tweede, respectievelijk derde plaats. Olympus Deinze schuift in de ranking op van de vijfde naar de vierde plaats. Heureka Mechelen was met een onvolledige ploeg in Ronse en kon zo geen punten scoren in het clubkampioenschap. Dankzij de mooie prestatie van Vandalen Schoten springt deze club over Genk, Tielt én Mechelen naar de vijfde plaats in de clubranking. Op basis van het heersende reglement zijn deze vijf clubs alvast geselecteerd voor deelname aan de clubbekerfinale in december 2005. Deze finale zou in principe gespeeld worden met 10 clubs. Volgens het reglement kan het reeds geselecteerde vijftal enkel aangevuld worden met vijf andere clubs na de organisatie van een kwalificatiewedstrijd die open staat voor alle nog niet geselecteerde NTSV-clubs. Ik neem aan dat het NTSV-bestuur op haar vergadering van 17 september zal overwegen om de beslissing die zij in juni 2005 nam (zie artikel van 21/08) te herzien, om zo een reglementair en normaal verloop van de clubbekerfinale mogelijk te maken.