Scrabble Ranking

9 augustus 2006

Uitnodigingen A- en B-kampioenschap

Op 1 september, en na verwerking van de uitslag van de interclub die op zaterdag 26 augustus plaatsvindt in Ronse, zal de doorlopende ranking gebruikt worden als instrument bij de uitnodigingen van de deelnemers voor het A- en B-kampioenschap. Alle NTSV-leden die op dat moment met een A-kwalificatie in de ranking voorkomen, kunnen deelnemen aan het A-kampioenschap. De NTSV-leden met een B-kwalificatie, zullen uitgenodigd worden om deel te nemen aan het B-kampioenschap. Wie na 1 augustus 2005 deelnam aan vier rankinginterclubs, zal maar in één van beide kampioenschappen mogen aantreden indien hij/zij ook inschrijft voor de wedstrijd in Ronse. Quercus sluit de inschrijvingen af op vrijdag 18 augustus.

Sommige leden zitten nog op de wip. Een slechte prestatie in Ronse kan inhouden dat een huidige A5-speler alsnog naar categorie B1 verhuist. Anderzijds kan een B1-speler na een goede prestatie eventueel nog de A5-categorie binnenduiken. Weet bovendien dat voor iedereen de resultaten van de interclub in Sint-Niklaas 2005 nog uit de ranking zullen geschrapt worden. Leden die deelnamen aan die wedstrijd zullen hun rankingscore zien veranderen, zelfs al schrijft men niet in voor de interclub in Ronse. Momenteel telt de ranking 94 A-spelers, en 95 B-spelers. De individuele kampioenschappen zullen plaatsvinden op 25 november in Oosterzele, gelegen in de buurt van Gent.

De huidige stand van de individuele ranking vindt men op http://www.duplicate-scrabble.be/ranking/default.html . Wie nog op de wip zit, en een blik werpt op de huidige cijfers, kan met behulp van een rekenmachine inschatten hoe groot de kansen zijn op deelname aan hetzij het A-, hetzij het B-kampioenschap.